Contact

Hendrik Westerstraat 24
9791 CT Ten Boer

Postbus 23
9790 AA Ten Boer

t: 050 306 29 00

info@groningerdorpen.nl

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag 9.00-17.00u

Routebeschrijving naar Groninger Dorpen


Vertrekpunt  

Wat kunnen wij voor jou doen?

Advies voor zorginitiatieven

In Groningen beginnen veel dorpen de handen in een te slaan om er voor elkaar te zijn.

Mocht je nu een idee of ambitie hebben maar niet weten hoe het verder opgepakt moet worden. Dan komen wij graag langs voor een kopje koffie. We denken en doen mee en koppelen je initiatief aan het Netwerk Zorgzame Dorpen Groningen.

 

Tevens hebben we speciaal voor dorpshuizen de Wmo-scan.

Wmo-scan voor dorpshuizen
Een dorpshuis is vaak nog een van de weinige voorzieningen in een dorp én het is een voorziening die van en voor iedereen is.
Omdat steeds meer dorpen zich zorgen maken over de leefbaarheid voor álle dorpsgenoten, ook de kinderen, de jeugd, ouderen en kwetsbaren, willen dorpshuisbesturen graag onderzoeken of ze hun gebouw ook kunnen inzetten voor Wmo-activiteiten, voor zorg en welzijn.

Dorpshuizen kunnen samen met Groninger Dorpen een Wmo-scan uitvoeren met als resultaat een concreet, inspirerend en informerend advies, in de vorm van een handig boekje. Dit advies gaat over de fysieke staat en toegankelijkheid van het gebouw, maar ook over mogelijk te organiseren, passende activiteiten. Het advies helpt dorpen op weg richting een zorgzaam dorpshuis, met mogelijk nieuwe kansen voor het dorp en nieuwe samenwerkingspartners zoals de gemeente en zorgaanbieders.

Contactpersoon: Daan Kingma

Mooie voorbeelden vind je hier:

Dorpshuizenbeleid op maat