Contact

Hendrik Westerstraat 24
9791 CT Ten Boer

t: 050 306 29 00

info@groningerdorpen.nl

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag 9.00-17.00u

Routebeschrijving naar Groninger Dorpen


Vertrekpunt  

  Wat kunnen wij voor jou doen?

  ADA stroopt de mouwen op!

  Op donderdag 28 oktober 2021 werd in de KunstKerk in Warffum de Actieve Dorpen Aanpak (ADA) gelanceerd. Dit is een online stappenplan waarmee je initiatieven kunt bedenken, plannen en uitwerken om je dorp te verbeteren, te verfraaien en te versterken. Ondersteund door tal van inspirerende voorbeelden van Groningse dorpsprojecten. ADA is bedoeld voor bewoners, verenigingsbestuurders in dorpen, (gemeente-)ambtenaren, raads- en statenleden en andere betrokkenen die dorpsinitiatieven bedenken en uitvoeren en daarmee de leefbaarheid in de Groninger dorpen willen vergroten. De inspirerende voorbeelden op ADA zijn ingedeeld op thema.

  Hoe actieve bewoners, ambtenaren en organisaties op die specifieke thema’s de Actieve Dorpen Aanpak in praktijk kunnen brengen staat centraal op 4 themabijeenkomsten. Met als uiteindelijke doel: hoe krijgen we in samenwerking met elkaar meer voor elkaar voor de leefbaarheid in Groningen? Elke bijeenkomst heeft een ander thema en vindt plaats in een andere regio. Maar de hele provincie is steeds welkom. Noteer alvast in jullie agenda’s.

  1. Donderdag 2 juni, 19-21 uur Samen bouwen aan je dorp
  2. Donderdag 7 juli, 19-21 uur Landschap
  3. Donderdag 29 september, 19-21 uur Zorgen voor elkaar
  4. Donderdag 3 november, 19-21 uur Dorpsvoorzieningen

  De eerste in deze serie wordt 2 juni georganiseerd en aanmelden is al mogelijk:

  Wat: Het dorp als ontwikkelaar: samen bouwen aan je dorp
  Wie: betrokkenen en geïnteresseerden uit de hele provincie Groningen
  Wanneer: 2 juni, 19:00-21:00 u.
  Waar: Winsum, De Hoogte, Kerkpad 8

  Ruim 300.000 woningen komen we tekort in Nederland. Ook in de Groningse dorpen zal er dus flink gebouwd moeten worden: gemeentes en woningbouwcorporaties stropen de mouwen op. En zij niet alleen. Ook dorpsbewoners en -verenigingen ontwikkelen al heel lang bouwideeën, -plannen en -projecten, van zorghofjes tot levensloopbestendige woningen. Opvallend is dat deze projecten vaak moeizaam voortgang vinden. Wat is daar precies de oorzaak van? En is er iets aan te doen? Op deze avond van Groninger Dorpen praten we met actieve dorpsbewoners, gemeentemedewerkers, advies- en projectorganisaties. Hoe kunnen we de Groninger dorpen gemakkelijker, beter en sneller laten bouwen?

  Vanwege het beperkt aantal plekken is aanmelden noodzakelijk en kan hieronder.