Contact

Hendrik Westerstraat 24
9791 CT Ten Boer

t: 050 306 29 00

info@groningerdorpen.nl

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag 9.00-17.00u

Routebeschrijving naar Groninger Dorpen


Vertrekpunt  

  Wat kunnen wij voor jou doen?

  Bijeenkomst ontzorgingsprogramma verduurzamen maatschappelijk vastgoed voor buurt- en dorpshuizen

  Op 23 november 2022 (19.00 uur tot 21.30 uur) is er weer een bijeenkomst over het ontzorgingsprogramma verduurzamen maatschappelijk vastgoed voor de buurt- en dorpshuizen. Op het programma staan een rondleiding door het dorpshuis, update over het programma, ervaringen van deelnemers tot nu toe en een presentatie van de energie-adviseurs van Syplon.

  Datum: 23 november 2022
  Locatie: Dorpshuis Zijlvesterhoek, Achterweg 1, 9959 PC Onderdendam.

  Programma

  19.00 uur Inloop met koffie/thee.
  19.00 uur Rondleiding door het dorpshuis.
  19.30 uur Welkom door Pieter Knol (Groninger Dorpen)
  19.40 uur

   

  Iwan Hoving (Provincie Groningen) over de stand van zaken, aantal deelnemers en generieke indruk van het ontzorgingsprogramma. Ook vertelt hij over het aanstellen van een bestuurslid/ vrijwilliger die over energie gaat.
  20.00 uur

   

   

   

  Hielke Koning (Syplon) vertelt over een aantal voorbeelden waar de afgelopen tijd door Syplon aan is gewerkt. Op dit moment spelen verschillende duurzaamheidsvraagstukken bij dorpshuizen. Gemene deler hierbij is het terugdringen van het energiegebruik, en daarmee het verlagen van de energiekosten. Besproken wordt hoe een dorpshuis, zonder grote investeringen, op korte termijn besparingen kan behalen. Naast dit ‘laaghangend fruit’ zal ingegaan worden op de mogelijkheden tot verdere verduurzaming van gebouwen aan de hand van energiemonitoring. Tot slot wordt de DUMAVA-subsidie toegelicht, deze subsidie is bedoeld om onder andere dorpshuizen te helpen investeren in besparende maatregelen.
  20.45 uur Rondje langs deelnemers. Waar staat iedereen in het proces?
  21.30 uur Einde met mogelijkheid tot napraten met een hapje/drankje.

   

  Aanmelden