• Donderdag 28 maart 2024 Donderdag 11 april 2024 Donderdag 25 april 2024

  Cursus Sociale Hygiëne voor buurt- en dorpshuizen

  Ook in 2024 organiseert Groninger Dorpen de cursus Sociale Hygiëne met aansluitend examen. De verklaring Sociale Hygiëne is nodig wanneer je als leidinggevende op de alcoholvergunning van het buurt- of dorpshuis komt te staan.

  De cursus zit vol! Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

  Cursus Sociale Hygiëne voor buurt- en dorpshuizen

  wanneer:         donderdag 28 maart, donderdag 11 april; examen donderdag 25 april 2024

  tijd:                     19.30 – 22.00 uur

  locatie:              Woldwijckcentrum Hoogezand (Pleiaden 21)

  over:                   Cursus Sociale Hygiëne voor buurt- en dorpshuizen met examen

  De Cursus Sociale Hygiëne wordt gegeven door Johan de Boer van Sociale Hygiëne Noord Nederland, Johan de Boer heeft ruime ervaring in het geven van de cursus Sociale Hygiëne aan paracommerciële instellingen en is docent aan het Friesland College.
  Het examen wordt afgenomen door examinatoren van de SVH (stichting vakonderwijs horeca).

  doelgroep:        beheerders en bestuurders van buurt- en dorpshuizen

  kosten:               Buurt- en dorpshuizen die aangesloten zijn bij Groninger Dorpen betalen € 200,- per deelnemer. Niet aangesloten buurt- en dorpshuizen betalen € 250,- per deelnemer.  Dit is inclusief lesmateriaal en examen.

  Aanmelden cursus:      t/m 18 maart 2023 via p.knol@groningerdorpen.nl of telefonisch 050 306 29 00

  Kosten inschrijving register sociale hygiëne:

  Wie een door Landelijke Commissie Sociale Hygiëne (LCSH) erkend diploma Sociale Hygiëne haalt moet zichzelf aanmelden bij het nieuwe Register Sociale Hygiëne via deze website. Dit gaat bij het nieuwe register niet meer automatisch. Aanmelden kan met behulp van DigiD en kost € 92,-.’

  Cursus Sociale Hygiëne

  Een buurt- of dorpshuis dat alcohol wil schenken moet beschikken over een alcoholvergunning. Op deze vergunning dienen twee leidinggevenden te worden vermeld die in het bezit zijn van de Verklaring Sociale Hygiëne. Soms draait een buurt- of dorpshuis op de papieren van buurt- of dorpsgenoten die niet (meer) actief betrokken zijn bij het buurt- of dorpshuis. Geen wenselijke situatie want een leidinggevende is mede verantwoordelijk voor de naleving van de Alcoholwet in het buurt- of dorpshuis.

  Groninger Dorpen organiseert de cursus Sociale Hygiëne samen met de BOKD in Drenthe. De cursus gaat door bij voldoende belangstelling. Er kunnen maximaal 18 deelnemers meedoen.

  Meer Informatie:

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dorpshuizenadviseur Pieter Knol.

  Telefoon 050 306 29 00.