Contact

Hendrik Westerstraat 24
9791 CT Ten Boer

Postbus 23
9790 AA Ten Boer

t: 050 306 29 00

info@groningerdorpen.nl

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag 9.00-17.00u

Routebeschrijving naar Groninger Dorpen


Vertrekpunt  

  Wat kunnen wij voor jou doen?

  Inloopspreekuur Loket Leefbaarheid Groningen

  Groninger Dorpen nodigt je van harte uit voor:

  Inloopspreekuur Loket Leefbaarheid Groningen

  • Op dinsdag 14 september van 18.00 uur tot 21.00 uur in het dorpshuis van Mensingeweer.
  • Op woensdag 15 september van 18.00 uur tot 21.00 uur in het dorpshuis van Wedde.

  Maakt jouw project kans op een bijdrage van het Loket?

  Heb je een projectidee waarvan je wilt weten of het in aanmerking zou kunnen komen voor een bijdrage van Loket Leefbaarheid? Dan zou je dat eens aan ons kunnen voorleggen op het inloopspreekuur. We kunnen dan met je meedenken en suggesties doen, of inzicht geven in de voorwaarden van de subsidieregeling. Exploitatiekosten (vaste en doorlopende kosten, samenhangend met reguliere bedrijfsvoering) en kosten voor vervanging komen niet voor subsidie in aanmerking. Evenementen kunnen maximaal 25% van de begroting vergoed krijgen.

  Meld je van tevoren even aan (info@loketleefbaarheid.nl). Tot ziens in Wedde of Mensingeweer!

  Bellen (050-3050211) en mailen met vragen kan tijdens kantooruren natuurlijk altijd. En daarnaast is via www.loketleefbaarheid.nl meer informatie te vinden. Je leest hier de belangrijkste criteria, praktische tips en natuurlijk de officiële regeling.

  Wat is het Loket Leefbaarheid?

  Nationaal Programma Groningen (NPG) heeft gezorgd voor een vervolg op Loket Leefbaarheid. Jarenlang was het al een succesvol fonds, omdat het mensen en vrijwilligersorganisatie duidelijk stimuleert om activiteiten te ontplooien die de leefbaarheid in hun eigen woon- en leefomgeving ten goede komen. Het nieuwe Loket Leefbaarheid is sinds september 2019 actief geworden in het aardbevingsgebied en per 1 januari 2021 ook voor beschikbaar voor aanvragers buiten de het aardbevingsgebied.

  De belangrijkste criteria zijn nog steeds Leefbaarheid, Samenwerking en Draagvlak. Een aanvraag doe je via het eLoket van het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN). Dus geheel online. SNN informeert aanvragers over de diverse stadia waarin jullie aanvraag zich bevindt: ontvangstbevestiging, compleetheidstoets, eventueel nog aanvullende vragen (voornemen tot afwijzen), afwijzing of beschikking.

  Groninger Dorpen is beschikbaar om de aanvragers te ondersteunen bij het voorbereiden van een aanvraag of na het indienen, bij het aanleveren van aanvullende info geleverd op verzoek van SNN of de Beoordelingscommissie.