• Donderdag 30 november 2023

  Langer en fijner thuis wonen in Eemsdelta

  Voor dorpen uit de gemeente Eemsdelta

  Er verandert veel in de zorg in Nederland. Mensen worden steeds ouder en willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Maar hoe zorgen we ervoor dat ouderen ook in het eigen dorp kunnen blijven wonen? Want we weten dat voorzieningen zoals huisartsenpost, apotheek, openbaar vervoer of zorg dichtbij huis verdwijnen in kleine kernen. Daarover willen gemeente Eemsdelta, Groninger Dorpen en partners graag met jou in gesprek gaan. 

  In de afgelopen periode heeft de gemeente Eemsdelta een aantal inwoners gevraagd om mee te denken over de communicatie over dit onderwerp. Dat heeft zowel een plan opgeleverd als het initiatief om een ‘opstart’ bijeenkomst te organiseren. Dat opstartmoment willen we houden op donderdag 30 november van 19-21.30 in De Molenberg in Delfzijl. 

  Onderwerpen

  Het programma wordt in de komende periode gemaakt. We verwachten op dit moment dat het zal gaan over:

  • Woningaanpassingen in en om de woning
  • Het gesprek in het dorp en de wijk: welke voorzieningen zijn belangrijk? Hoe ontwikkel je met elkaar een plan om goed oud te kunnen worden in het eigen dorp.
  • Het gesprek met de familie: hoe start je het gesprek over wat er in de toekomst nodig is?

  Groninger Dorpen organiseert een workshop over ‘Goed oud worden in jouw dorp’ en hoe je van idee naar gezamenlijk gedragen plan komt. Tijdens deze workshop is ook aandacht voor het werven en behoud van vrijwilligers. Overige workshops worden georganiseerd door CMO-STAMM, De Hoven en de gemeente Eemsdelta (afdeling WMO).
  De verwachting is dat de workshops informatie oplevert zodat jij als wijk- of dorpsbelangenvereniging en/of zorgcoöperatie lokaal aan de slag kunt gaan.

  Graag aanmelden

  Het is fijn om te weten hoeveel mensen er komen. Wil jij je daarom zo snel mogelijk aanmelden, uiterlijk op 17 november? Dat kun je doen door te mailen naar monique.veldt@eemsdelta.nl en aan te geven hoeveel personen er komen en wie zij vertegenwoordigen. 

  Meer informatie 

  We verwachten het definitieve programma ongeveer twee weken van te voren te mailen. Mocht je nog andere vragen hebben? Mail of bel Monique Veldt. Ze is bereikbaar via monique.veldt@eemsdelta.nl en via 06-10759523.