Contact

Hendrik Westerstraat 24
9791 CT Ten Boer

Postbus 23
9790 AA Ten Boer

t: 050 306 29 00

info@groningerdorpen.nl

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag 9.00-17.00u

Routebeschrijving naar Groninger Dorpen


Vertrekpunt  

  Wat kunnen wij voor jou doen?

  Online kennissessie EPI-kenniscentrum: De veerkracht van de Groninger dorpen

  Op dinsdag 1 december van 11.00 – 12.00 uur voert het EPI-kenniscentrum een live gesprek met onze directeur Rik van Niejenhuis, tezamen met Robbert van Barneveld, eigenaar van Marenland Recreatie (Winsum).

  Rik zal vertellen hoe hij aankijkt tegen de dorpen in het aardbevingsgebied. Hoe staan ze er voor, welke dorpen zijn een voorbeeld van veerkracht? Maar ook, waar gaat het niet goed? Waar is noaberschap echt van (levens)belang?

  Welke meervoudige vraagstukken zien de bewoners van dorpen op zich afkomen? U kunt daarbij denken aan zaken zoals bijvoorbeeld krimp, vergrijzing, economische impact, bereikbaarheid en dergelijke. En, hoe kan vereniging Groninger Dorpen de komende tijd onder leiding van de nieuwe directeur daar een rol in spelen?

  Rik wordt tijdens het webinar bijgestaan door Robbert van Barneveld uit Winsum.

  Robbert is ondernemer van Marenland Recreatie, een lokaal bedrijf in recreatie en horeca en vanuit die rol zeer nauw betrokken bij Winsum. Onlangs nog door de ANWB uitgeroepen tot allermooiste dorp van Nederland. Samen met Rik zal hij ingaan op de factoren die een dorp sterk maken en de potentie van recreatie als ‘drager’ voor een regio of dorp, zowel voor de inwoners als de bezoekers.

  U hoort het allemaal op 1 december tijdens deze online kennissessie.

  U kunt tijdens het webinar natuurlijk ook uw eigen vragen stellen aan de sprekers.

  Klik hier voor meer informatie en aanmelden.