Contact

Hendrik Westerstraat 24
9791 CT Ten Boer

t: 050 306 29 00

info@groningerdorpen.nl

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag 9.00-17.00u

Routebeschrijving naar Groninger Dorpen


Vertrekpunt  

  Wat kunnen wij voor jou doen?

  Uitnodiging bijeenkomst over beweegtuinen

  Beweegtuinen en -parken zien we in Groningen en in heel Nederland op verschillende plekken oppoppen – van (dorps) speeltuinen en beweegvriendelijke ontmoetingsplekken tot grootschalige outdoor parken. Steeds vaker pakken inwoners en overheden samen een rol in de ontwikkeling van beweegtuinen. Men ziet dat bewegen bijdraagt aan een gezondere leefomgeving. Binnen LeGro willen we van elkaar leren. Hoe kunnen inwoners zelf, mét behulp van professionals, het verschil maken. De bijeenkomst van 10 november gaat over bewegen, ontmoeten, spelen, leren en inspireren.

  Met elkaar gaan we op verkenningstocht wat echt werkt bij het ontwikkelen van een beweeginitiatief. De middag start met een rondleiding bij Beweegpark Skills Garden in Veendam. We leren over de aanpak van dit beweegpark, hoe de betrokkenheid van bewoners kan bijdragen aan het succes van een beweeginitiatief, maar ook leren we welke uitdagingen hierbij komen kijken. Vervolgens vertelt een lid van de skate community over het proces van de aanleg van de skatebaan.

  Na de pauze zal UMCG-onderzoeker Simone Caljouw vertellen over inzichten uit onderzoek naar spelend bewegen, met veel voorbeelden uit de praktijk. We sluiten de middag af met een ideeënuitwisseling voor het ontwikkelen van succesvolle beweeginitiatieven en een bundeling van bestaande initiatieven over bewegen en spelen.

  Datum:                       10 november 2022
  Tijd:                            14.00 – 17.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)
  Locatie:                      Skills Garden, Langeleegte 16A, Veendam

   Programma van de middag

  • 14.00 – 14.10 uur Welkom en korte introductie (Jeannette Nijkamp, lector Gezonde Stad, Hanzehogeschool Groningen)
  • 14.10 – 14.40 uur Aanpak en uitdagingen Skills Garden (Mark Bakker, teamleider Sport, gemeente Veendam)
  • 14.40 – 15.20 uur    Rondleiding
  • 15.20 – 15.40 uur    Betrokkenheid van de skate community (Leon Steneker, lid community)
  • 15.40 – 15.50 uur    Korte pauze
  • 15.50 – 16.15 uur    Praktische inzichten uit onderzoek naar spelend bewegen door dr. Simone Caljouw (docent Bewegingswetenschappen RUG /UMCG)
  • 16.15 – 17.00 uur Uitwisseling over bestaande beweeginitiatieven en afsluiting

  Voor wie en aanmelden
  Deze bijeenkomst is voor iedereen die zich bezighoudt met het thema spelen, bewegen en ontmoeten. Inwoners, dorpshuis- en wijkbesturen, dorpsbelangenverenigingen en andere bewonersclubs. Ook gezondheidsprofessionals en gemeenten zijn welkom om aan te sluiten. Meld je uiterlijk 7 november aan via de werkplaats Sociaal Domein door op de volgende link te klikken: aanmelden leernetwerkbijenkomst 10 november.
  Heb je vragen over de wijze van aanmelden of over de inhoud van de bijeenkomst? Neem contact op met Daphne Wiebing (projectleider LeGro): d.wiebing@groningerdorpen.nl of lector Gezonde Stad, Jeannette Nijkamp (j.e.nijkamp@pl.hanze.nl).

  Het Leernetwerk Leefomgeving Groningen (LeGro) is ontstaan via het Preventie Overleg Groningen (POG). POG wil vanuit o.a. bewonersinitiatieven, lokale overheden, zorg- en kennisinstellingen en maatschappelijke partners meer gezonde jaren realiseren voor inwoners van onze regio (klik hier voor meer informatie over het POG).