Contact

Hendrik Westerstraat 24
9791 CT Ten Boer

t: 050 306 29 00

info@groningerdorpen.nl

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag 9.00-17.00u

Routebeschrijving naar Groninger Dorpen


Vertrekpunt  

  Wat kunnen wij voor jou doen?

  Dorps- en buurthuizen

  Er zijn ruim 150 buurt- en dorpshuizen in de provincie Groningen. Het merendeel is aangesloten bij Groninger Dorpen. Vanwege een afnemend voorzieningenniveau (winkels, scholen, zorg) worden (nieuwe) dorpshuizen als centrale ontmoetingsplek voor de leefbaarheid in de dorpen nog belangrijker. Tegelijkertijd staat de exploitatie door vrijwilligers of beroepskrachten geregeld onder druk door de uitgebreide regelgeving en een moeilijk rendabel te houden bedrijfsvoering.

  Wij ondersteunen dorpshuizen. We weten veel over het creëren van nieuwe ontmoetingsplaatsen en het maken van slimme combinaties van functies in het dorpshuis, waardoor voorzieningen in dorpen kunnen worden behouden. Wij delen onze kennis graag. Daarom organiseren we excursies, thema-avonden, cursussen en dorpshuizenoverleggen. We denken ook graag mee met gemeenten die dorpshuizenbeleid willen opstellen.

  Adviseur Pieter Knol is onze specialist dorpshuizen. Dus heb je vragen over of ideeën rondom dorps- of buurthuizen, neem contact op met Pieter.

  Relevante artikelen

  En kijk voor informatie ook eens op de vraagbaak van.