Jongeren

‘Jongeren zijn de toekomst’, maar vaak worden ze niet serieus genomen in wat zij belangrijk vinden en wordt er überhaupt niet naar ze geluisterd of worden ze niet betrokken bij ideeën in het dorp. Terwijl juist jongeren vaak belangeloos naar vragen én oplossingen kijken en ze ‘de toekomst’ zijn.

Groninger Dorpen stimuleert dorpsorganisaties en buurt- en dorpshuizen om kinderen en jongeren te betrekken bij activiteiten en het maken van dorpsplannen, dorpsvisies en andere dorpsideeën. Voor goeie voorbeelden kun je daarom altijd bij onze organisatie terecht!

Loket Leefbaarheid
Groninger Dorpen collegaNikki Pontier is adviseur voor Loket Leefbaarheid en heeft als specialiteit jongeren.

“Het is belangrijk dat jongeren ook op de hoogte zijn van de mogelijkheden van het Loket.”

Nikki wil met haar inzet ideeën van Groningse jongeren zichtbaar maken en jonge initiatiefnemers coachen bij het aanvragen van een subsidie. Ben of ken je (een) Groningse jongere(n) met ideeën en plannetjes die gaan over de leefbaarheid van eigen dorp of buurt? Wil je meer weten over de mogelijkheden van Loket Leefbaarheid? Bel of mail haar dan gerust.
Mail Nikki

JongerenTop
De eerste JongerenTop werd in 2019, in het Groningse aardbevingsgebied, georganiseerd en Groninger Dorpen was een van de initiatiefnemers. 850 jongeren gingen met elkaar in gesprek over hun toekomst in de regio. Wat vinden zij belangrijk voor hun toekomst?
JOT beweegt nog steeds! Nieuwsgierig? Bekijk hier de website.