Contact

Hendrik Westerstraat 24
9791 CT Ten Boer

Postbus 23
9790 AA Ten Boer

t: 050 306 29 00

info@groningerdorpen.nl

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag 9.00-17.00u

Routebeschrijving naar Groninger Dorpen


Vertrekpunt  

  Wat kunnen wij voor jou doen?

  Nieuws


  Denk mee over plannen voor hergebruik oude gaslocaties

  Vrijdag 18 juni 2021

  Gemeente Midden-Groningen, Vereniging Groninger Dorpen, NAM en Economic Board Groningen (EBG) onderzoeken de kansen en mogelijkheden van hergebruik van oude NAM-locaties. We zoeken bedrijven in of rond Midden-Groningen die energie opwekken of een grote energievraag hebben om met ons mee te denken ov...

  Cursus Sociale Hygiëne voor Dorpshuizen

  Dinsdag 15 juni 2021

  Groninger Dorpen organiseert de cursus Sociale Hygiëne met examen voor leidinggevenden die op de horecavergunning van het buurt- of dorpshuis komen te staan.  

  Het Dorp: Onnen

  Dinsdag 8 juni 2021

  Groninger Dorpen maakt in samenwerking met Blad een serie artikelen genaamd ‘Het Dorp’. Deze keer staat Onnen centraal. Telkens worden twee of drie dorpsbewoners geïnterviewd. Zo vragen we dorpelingen naar hun rol in het dorp, hun favoriete plek en wat het dorp bijzonder maakt. De verha...

  Provincie Groningen zoekt aanvragen voor regeling ‘zorg en voorzieningen’

  Dinsdag 8 juni 2021

  Bij de Provincie Groningen komen weinig aanvragen binnen voor onderdeel b van de subsidieregeling ‘zorg en voorzieningen’: de bouw en verbouw van multifunctionele accommodaties waar de functie zorg onderdeel van uitmaakt.

  Ook buurt- en dorpshuizen weer open op 5 juni!

  Maandag 31 mei 2021

  Op zaterdag 5 juni wordt vervroegd de volgende stap in het openingsplan gezet. Wat betekenen de versoepelingen op 5 juni voor buurt- en dorpshuizen?

  Omgevingswet wordt uitgesteld tot juli 2022

  Vrijdag 28 mei 2021

  De inwerkingtredingsdatum van de Omgevingswet wordt met een halfjaar verplaatst naar 1 juli 2022. Er is meer tijd nodig om het Digitale Stelsel Omgevingswet (DSO) opgeleverd, ingeregeld en stabiel werkend te krijgen. Dat schrijft demissionair minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren in een br...

  Klaske Piebenga nieuwe bestuurssecretaris LVKK

  Donderdag 27 mei 2021

  Klaske Piebenga volgt met ingang van 1 januari 2022 Koos Mirck op als bestuurssecretaris van de LVKK. Koos Mirck was 14 jaar verbonden aan de LVKK en gaat eind van dit jaar met pensioen.

  Proeftuin Museum Dorpentour met als vliegwiel Street-art

  Woensdag 26 mei 2021

  Tijdens het JOT Festival in 2019 zijn door Groningse jongeren diverse ideeën bedacht, waar de Museum Dorpentour er één van is. Dit jaar is Groninger Dorpen in samenwerking met jongeren en partners gestart om van Museum Dorpentour een mooi project te maken.

  Aanmelding Dorpsvernieuwingsprijs 2021 van start!

  Woensdag 26 mei 2021

  Wie wint de Dorpsvernieuwingsprijs 2021? Meld je nu aan!

  De dorpen Ganzedijk en Hongerige Wolf hebben een nieuw buurthuis!

  Woensdag 26 mei 2021

  De buurdorpen Ganzedijk en Hongerige Wolf hebben een nieuw en vrijwel energieneutraal dorpshuis. Het idee daarvoor ontstond al in 2008 toen er een actiecomité werd opgericht om te voorkomen dat een groot deel van Ganzedijk platgegooid zou worden. Het oude buurthuis stond in Hongerige Wolf, het nieu...

  Wat betekenen de versoepelingen op 19 mei voor buurt- en dorpshuizen?

  Donderdag 20 mei 2021

  Omdat het aantal mensen met corona in ziekenhuizen afneemt en er steeds meer mensen zijn gevaccineerd, neemt het kabinet op 19 mei de tweede stap in het openingsplan. Er is nog geen open inloop toegestaan maar de versoepelingen betekenen toch iets meer mogelijkheden voor buurt- en dorpshuizen.

  Buitenterrassen mogen per 28 april weer open (onder voorwaarden)

  Vrijdag 23 april 2021

  Ook bij buurt- en dorpshuizen mogen vanaf woensdag 28 april 2021 de buitenterrassen open. Er gelden wel een aantal voorwaarden.

  ’t Klokhoes, dorpshuis voor Zandeweer, Eppenhuizen en Doodstil

  Donderdag 22 april 2021

  In Zandeweer wordt een nieuw dorpshuis neergezet. Hoe kijkt het dorpshuisbestuur aan tegen het nieuwe dorpshuizenbeleid van de gemeente?

  Buma en Sena compenseren dorpshuizen ook voor 2e lockdown 2020

  Vrijdag 9 april 2021

  De Collectieve Belangenorganisaties (CBO’s) Buma en Sena gaan de buurt- en dorpshuizen ook compenseren voor de 2e periode dat zij in 2020 de deuren moesten sluiten vanwege corona. Het gaat om de weken van 4 november tot het eind van het jaar. Buurt- en dorpshuizen ontvangen een creditfactuur en re...

  Bewonersinitiatief van onmisbare waarde maar geld blijft knelpunt

  Vrijdag 9 april 2021

  Er zijn in de afgelopen jaren honderden nieuwe dorps- en wijkinitiatieven ontstaan die een onmisbare bijdrage leveren aan welzijn, zorg en wonen. Meer dan de helft hiervan kan dit echter niet zonder structurele financiering.