Contact

Hendrik Westerstraat 24
9791 CT Ten Boer

Postbus 23
9790 AA Ten Boer

t: 050 306 29 00

info@groningerdorpen.nl

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag 9.00-17.00u

Routebeschrijving naar Groninger Dorpen


Vertrekpunt  

  Wat kunnen wij voor jou doen?

  Nieuws


  Tweeënhalve ton (corona)subsidie voor dorps- en buurthuizen

  Donderdag 4 maart 2021

  Dorps- en buurthuizen kunnen vanaf 1 maart een beroep doen  op een nieuwe subsidieregeling van de provincie Groningen. Het geld is bedoeld voor anderhalvemetermaatregelen en voor het organiseren van activiteiten die de gevolgen van de coronacrisis beperken, dan wel dragelijker maken voor inwoners...

  Buurt- en dorpshuizen en de TVL, 11% van de omzet als vaste lasten te laag?

  Donderdag 4 maart 2021

  Enquête: Ook buurt- en dorpshuizen kunnen gebruik maken van de ‘TVL’, maar veelal halen zij niet de vereiste €1.500 aan vaste lasten over het kwartaal waarover de TVL wordt aangevraagd.

  Aardbevingsproblematiek maakt systeemslachtoffers

  Donderdag 11 februari 2021

  Bewoners in het gaswinningsgebied in Groningen met een lange schadegeschiedenis houden een gezondheidsachterstand. Er is een groep ‘systeemslachtoffers’ ontstaan die ondanks jarenlange schade- en versterkingstrajecten nog geen passende oplossing krijgt. Sommigen van hen kiezen voor een verhuizin...

  Professionals aardbevingsproblematiek over het systeem

  Vrijdag 22 januari 2021

  Er zijn veel instanties betrokken bij het oplossen van de problemen door de aardbevingen in Groningen. Dit systeem van aanpak is complex en zorgt voor veel belemmeringen. Dat vertellen professionals op verantwoordelijke functies in dit systeem. Zij ervaren hun werk als veeleisend en soms ‘gekmaken...

  Lang Leve Kunst Fonds vandaag van start

  Dinsdag 19 januari 2021

  Op 18 januari 2021 lanceren Fonds Sluyterman van Loo, Stichting RCOAK en het Prins Bernhard Cultuurfonds het Lang Leve Kunst Fonds. Jaarlijks is er ruim 1 miljoen euro beschikbaar voor nieuwe initiatieven gericht op actieve kunstbeoefening door ouderen.

  Brochure ‘De Nieuwe Omgevingswet’

  Vrijdag 15 januari 2021

  In deze brochure over de omgevingswet vind je toegankelijke en compacte informatie over hoe je als dorp en gemeente samen succesvol kunt optrekken bij de invoering van de nieuwe Omgevingswet.

  Wat betekent de huidige lockdown voor de buurt- en dorpshuizen?

  Vrijdag 18 december 2020

  Op maandag 14 december is door premier Mark Rutte een lockdown tot en met 19 januari afgekondigd. Binnenkort meer informatie voor buurt- en dorpshuizen.

  Ontving je dorpshuis compensatie van Buma en Sena?

  Vrijdag 18 december 2020

  Buurt- en dorpshuizen worden door Buma en Sena gecompenseerd voor de sluiting van 15 maart tot 1 juni. Hebben jullie al compensatie ontvangen?

  Uitvoerenden schetsen somber beeld van de versterkingsoperatie

  Vrijdag 18 december 2020

  Telkens veranderende kaders, complexiteit, slechte communicatie en ontbrekende financiële garanties. Dit zijn enkele knelpunten die professionals benoemen die werkzaam zijn op kernposities binnen de versterkingsoperatie. Bewoners zijn er de dupe van, murw geslagen door het systeem. Professionals d...

  Explosieve groei van zorgzame gemeenschappen

  Vrijdag 18 december 2020

  Er zijn in de afgelopen jaren honderden nieuwe dorps- en wijkinitiatieven ontstaan die zich bezighouden met welzijn, zorg en wonen. Door een grote diversiteit aan verschijningsvormen en benamingen zou je de grotere beweging bijna niet herkennen. Maar vooral vanaf 2012 is de groei niet te stuiten, en...

  Vanaf januari wijzigt de regeling van Loket Leefbaarheid

  Dinsdag 15 december 2020

  Vanaf 1 januari 2021 wordt het Loket Leefbaarheid opengesteld voor de hele provincie. Ook veranderen er een aantal dingen aan de regeling. Er geldt een cofinancieringseis en onderhoudskosten zijn uitgesloten. Ook mag de subsidie niet in de plaats komen van reguliere financiering.

  Lijst zaalruimte buurt- en dorpshuizen (update!)

  Dinsdag 15 december 2020

  Veel bedrijven en gemeenten zijn momenteel op zoek naar ruimtes waar op een veilige manier vergaderingen of andere bijeenkomsten georganiseerd kunnen worden. Groninger Dorpen heeft een lijst samengesteld met buurt- en dorpshuizen die ruimte beschikbaar hebben. Vermeld worden op de lijst kan nog alti...

  Input Groninger Dorpen coalitieakkoord nieuwe gemeente Eemsdelta

  Donderdag 3 december 2020

  Namens onze leden hebben wij 6 suggesties gedaan om te verwerken in het coalitieakkoord van de nieuwe gemeente Eemsdelta.

  Aangepaste coronaposter voor buurt- en dorpshuizen

  Donderdag 3 december 2020

  Er is een nieuwe versie verkrijgbaar van de coronaposter met de spelregels om een buurt- of dorpshuis veilig te bezoeken. De poster is aangepast op de mondkapjesplicht die op 1 december is ingegaan. De poster is gratis te downloaden op de website www.dorpshuizen.nl.

  Artikel: boekhouden en factureren in dorpen

  Woensdag 25 november 2020

  Alle buurt- of dorpshuizen of bewonersbelangen hebben met geld te maken. Een goed boekhoudprogramma is onontbeerlijk en kan veel moeite en gedoe besparen.