Contact

Hendrik Westerstraat 24
9791 CT Ten Boer

t: 050 306 29 00

info@groningerdorpen.nl

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag 9.00-17.00u

Routebeschrijving naar Groninger Dorpen


Vertrekpunt  

  Wat kunnen wij voor jou doen?

  Nieuws


  Stemweek LUTJE MOEVIE!

  Woensdag 31 mei 2023

  Weet je het nog? Groninger Dorpen organiseert de LUTJE MOEVIE AWOARD. Op zaterdag 17 juni wordt de winnende dorpsfilm bekendgemaakt. Naast de eeuwige roem ontvangt de winnaar van LUTJE MOEVIE AWOARD ook een geldbedrag van duizend euro, vrij te besteden voor en door het eigen dorp. De Awoard en het g...

  Groninger verenigingen op zoek naar nieuwe structuren om vrijwilligerswerk aantrekkelijk te maken.

  Donderdag 25 mei 2023

  Een samenwerking van Huis voor de Sport Groningen, Groningen Dorpen, CMO STAMM en KultuurLoket (VRIJDAG) heeft -in opdracht van de provincie Groningen- onderzoek gedaan onder 253 actieve vrijwilligersorganisaties in Groningen naar hoe het gesteld is met het vinden, binden, opleiden en waarderen van ...

  Groeiend aantal Groningers maakt zich zorgen om de toekomst

  Dinsdag 23 mei 2023

  Via het Groninger Panel zijn begin 2023 bijna 2.500 Groningers bevraagd over de toekomst van Groningen. Over welke ontwikkelingen in de samenleving maken zij zich zorgen en wat is volgens hen belangrijk voor een toekomstig fijn leven? In aanvulling op deze uitvraag laten Sociaal Planbureau Groningen...

  VWS steunt domeinoverstijgend samenwerken in Groningen

  Maandag 22 mei 2023

  Zorgen dat mensen met een hulpvraag zo goed mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en leven in hun vertrouwde omgeving. Met hulp van hun naasten, vrijwilligers én zonodig aangevuld met professionele hulp die domeinoverstijgend samenwerken rond de inwoner. Dat is het streven van het project ...

  Vrijwilligers Centraal

  Donderdag 18 mei 2023

  In dorpen, buurten en bij sport- en culturele verenigingen draaien activiteiten veel op vrijwilligers. Maar hoe hou je het aantal actieve vrijwilligers op peil?

  Aanmelding Dorpsvernieuwingsprijs 2023 van start!

  Dinsdag 16 mei 2023

  De aanmelding voor de Dorpsvernieuwingsprijs 2023 is van start! De winnaar wint € 3.000 die bedoeld is voor de leefbaarheid van het dorp.

  Bekendmaking kanshebbers LUTJE MOEVIE AWOARD

  Dinsdag 16 mei 2023

  Afgelopen 6 april lanceerde Groninger Dorpen een dorpenfilm ‘Lutje Moevie Awoard, een filmwedstrijd voor dorpen. De sluitingsdatum is inmiddels verstreken en we laten jullie graag kennismaken met de acht kanshebbers voor de titel winnaar ‘Lutje Moevie Awoard 2023’. Breng je ook je stem uit?

  Derde nieuwsbrief Verduurzamen Maatschappelijk Vastgoed

  Woensdag 3 mei 2023

  De derde nieuwsbrief in het kader van het ontzorgingsprogramma Verduurzamen Maatschappelijk Vastgoed is verschenen.

  Tot 9 mei internetconsultatie DUMAVA

  Dinsdag 25 april 2023

  Via een zogenaamde internetconsultatie kan je tot 9 mei meepraten over het voorstel tot wijziging van de subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA). Groninger Dorpen heeft dit inmiddels gedaan.

  De Wending in Zuidwending werkt aan grootschalige verduurzaming!

  Vrijdag 7 april 2023

  Dorpshuis De Wending in Zuidwending heeft een groot verduurzamingsplan opgesteld om ook in de toekomst de essentiële rol voor de leefbaarheid van het dorp te kunnen vervullen.

  Doe mee met LUTJE MOEVIE AWOARD

  Donderdag 6 april 2023

  Wat maakt jullie dorp het mooiste, leukste, leukste of meest bijzondere dorp van Groningen. En waarom. Welk dorpsverhaal willen jullie vertellen? Doe mee met LUTJE MOEVIE AWOARD! Film je dorp in twee minuten en maak kans op duizend euro. Zet je dorp op de kaart!

  WarmteBoost helpt 50 plekken in Nederland met verduurzamen

  Dinsdag 4 april 2023

  WarmteBoost is een uitgelezen kans om je dorpshuis te verduurzamen. Er is budget om 50 ontmoetingsplekken te ondersteunen met ieder € 25.000!

  Excursie Week van de Democratie

  Dinsdag 14 maart 2023

  Groninger Dorpen busexcursie Week van de Democratie

  Groninger Dorpen zoekt nieuwe bestuursleden

  Donderdag 9 maart 2023

  We zoeken nieuwe leden voor het algemeen bestuur van onze vereniging.

  3 x buurt- en dorpshuizenoverleg in het Westerkwartier

  Dinsdag 21 februari 2023

  Op 14, 15 en 16 februari vond op drie verschillende locaties in het Westerkwartier een buurt- en dorpshuizenoverleg plaats.