Contact

Hendrik Westerstraat 24
9791 CT Ten Boer

Postbus 23
9790 AA Ten Boer

t: 050 306 29 00

info@groningerdorpen.nl

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag 9.00-17.00u

Routebeschrijving naar Groninger Dorpen


Vertrekpunt  

Wat kunnen wij voor jou doen?

Aanmelden voor Dorpsvernieuwingsprijs 2019

Donderdag, 8 november 2018

De Nederlandse Dorpsvernieuwingsprijs wordt tweejaarlijks uitgereikt door de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen. Je kunt je weer aanmelden voor de dorpsvernieuwingsprijs 2019! Voor deze prijs zoeken we inwoners die met trots hun Groningse dorp voor het voetlicht brengen. In 2017 heeft Garnwerd met een derde plaats in de finale hoge ogen gegooid. Ook de andere dorpen die zich vanuit Groningen hadden aangemeld, namelijk Holwierde, Kommerzijl, Steendam en Westerbroek hebben allemaal een gemotiveerde en opbouwende reactie van de jury ontvangen.

Laat zien dat er niets boven Groningen gaat! De jury let op zaken als duurzaamheid: milieu- en energievriendelijk, hergebruik, circulair denken en heeft oog voor lange termijn resultaten en houdbaarheid in de toekomst. Ook de manier waarop je in je dorp zaken hebt georganiseerd met elkaar doen ertoe: eigen initiatief en overheidsparticipatie; actieve en permanente communicatie tussen alle partijen; samenwerking op buurt, gemeentelijk en regionaal niveau en brede deelname en toegankelijkheid voor je inwoners. Dit zijn de Criteria Dorpsvernieuwingsprijs 2019

De finalisten ontvangen een cheque ter waarde van € 1000,-, (derde prijs) € 1500,- (tweede prijs) resp.  € 3000,- (winnaar) te besteden aan projecten die de leefbaarheid van het dorp bevorderen. Beoordeling daarvan ligt bij de LVKK. De winnaar ontvangt naast het geldbedrag twee borden voor bij de ingang van het dorp. Op het bord wordt vermeld dat het dorp winnaar van de Dorpsvernieuwingsprijs 2019 is.

Aanmelden kan door het invullen van het Aanmeldformulier Dorpsvernieuwingsprijs 2019 en dit toe te sturen aan Groninger Dorpen vóór dinsdag 5 februari om 19.00uur. Wanneer je op tijd bent met de aanmelding, dan kunnen wij desgewenst je ook nog wat tips meegeven. De uitreiking van de Dorpsvernieuwingsprijs 2019 staat gepland op zaterdag 25 mei te Witteveen.