• Aanmelding Dorpsvernieuwingsprijs 2023 van start!

    Publicatiedatum

    Wie wordt de opvolger van Zalk (Ov.), Varsselder Veldhunten (Gld.) en Luttenberg (Ov.), de winnaars van de Dorpsvernieuwingsprijs 2021? Dorpen die actief werken aan de leefbaarheid voor nu en op de langere termijn, kunnen net als zij een steun in de rug krijgen met de Dorpsvernieuwingsprijs. Er zijn drie prijzen beschikbaar: € 3000 voor de winnaar en twee cheques van € 1500 voor de twee medewinnaars. Deze prijzen zijn bedoeld voor projecten die de leefbaarheid van het dorp bevorderen.

    De jury heeft in haar beoordeling dit jaar extra aandacht voor zorgprojecten (in de breedste zin van het woord) in het dorp. De uitreiking van de Dorpsvernieuwingsprijs 2023 is op vrijdagmiddag 17 november als onderdeel van het symposium ‘Zorg in het dorp’.

    Aanmelden voor deelname kan vanaf nu via Groninger Dorpen. Zorg dat het aanmeldformulier op tijd bij ons is via info@groningerdorpen.nl. Dan zorgen wij ervoor dat het maandag 31 juli voor 20.00 uur binnen is bij de LVKK. Inzendingen die later binnenkomen, vallen buiten de boot. In de daaropvolgende periode beoordeelt een jury onder leiding van Elles Bulder (HanzeHogeschool Groningen) de inzendingen. 15 september 2023 worden de drie finalisten van de Dorpsvernieuwingsprijs bekend gemaakt.

    Lees hier de criteria en download het aanmeldformulier. Hier vind je extra info over de dorpsvernieuwingsprijs.