• Budget over voor aanvragen DUMAVA

  Publicatiedatum

  De RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) maakt ons er attent op dat er nog budget beschikbaar is in de subsidiepot van DUMAVA. De afgelopen jaren was het budget van DUMAVA telkens binnen een dag op. Dankzij een veel grotere subsidiepot is er nu nog bijna 140 miljoen over (op 1 juli). Daarom kan een late aanvraag alsnog lonen.

  Aanvragen tot 31 oktober

  De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) behandelt aanvragen tot en met 31 oktober 2024, óf tot het budget op is. Late aanvragers hebben daarom zeker kans van slagen.

  Duurzaamheidsadvies en begroting vóór de herfst

  Om DUMAVA aan te vragen moet er aan verschillende voorwaarden worden voldaan. Met name is er een geschikt duurzaamheidsadvies nodig dat duurzaamheidsmaatregelen voortschrijft, en een specifieke begroting van die maatregelen. Na het aanvragen van een duurzaamheidsadvies, duurt het een paar weken voordat het opgesteld is. Ook als er daarna nog een begroting geschreven moet worden, is er genoeg tijd om alles in orde te maken vóór de herfst.

  Weet wat het oplevert

  Duurzame gebouwen zijn beter beschermd tegen wisselingen in de prijs van energie en zijn beter voor het klimaat. Vragen? RVO biedt een stappenplan, een rekentool en een persoonlijk adviesgesprek aan. Zo weet je waar je aan begint, en wat het kan opleveren. Je kunt ook informatie opvragen via dumava@rvo.nl.

  Meer weten over DUMAVA

  Handleiding DUMAVA

  DUMAVA komt eigenaren van maatschappelijk vastgoed tegemoet in de kosten van het verduurzamen. Ook buurt- en dorpshuizen kunnen van de regeling gebruikmaken. Een aanvraag indienen bij DUMAVA is niet eenvoudig. Vanuit het ontzorgingsprogramma Verduurzamen Maatschappelijk Vastgoed van de Provincie Groningen is daarom een handleiding gemaakt.