Contact

Hendrik Westerstraat 24
9791 CT Ten Boer

t: 050 306 29 00

info@groningerdorpen.nl

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag 9.00-17.00u

Routebeschrijving naar Groninger Dorpen


Vertrekpunt  

  Wat kunnen wij voor jou doen?

  ‘t Ken weer! Ontmoeten in en rond de buurt- en dorpshuizen.

  Dinsdag, 10 augustus 2021

  Viering dat we elkaar weer kunnen ontmoeten in en rond de buurt- en dorpshuizen.

  Beste vrijwilligers,

  Het afgelopen anderhalf jaar is bijzonder moeilijk geweest voor jullie als vrijwilligers. Door het coronavirus kwamen de activiteiten grotendeels stil te liggen, buurt- en dorpshuizen moesten lange tijd op tijd. Heel veel vrijwilligers hebben andere mensen geholpen om deze moeilijke tijd door te komen. Maar je ziet ook dat vrijwilligers zijn afgehaakt.

  Daarom wil de Provincie samen met de Groninger gemeenten bij aanvang van het nieuwe seizoen een festiviteit organiseren om te vieren dat we elkaar weer kunnen ontmoeten in en rond de buurt- en dorpshuizen en dat de activiteiten weer van start kunnen gaan. We hopen hier zoveel mogelijk vrijwilligers en bewoners van jullie buurt of dorp bij te betrekken en tegelijk amateurkunstenaars (en anderen) een podium bieden. De organisatie ligt in handen van de dorps- en buurthuizen die veelal het centrale punt in het dorp of de wijk zijn.

  Hoe doen jullie mee?

  Organiseer op zaterdag 25 september in of rond je buurt- of dorpshuis een ontbijt of lunch. Vraag het koor, bandje of de toneelclub bij jullie in de buurt (of dat misschien wel bij jullie repeteert) voor een vrolijke noot te zorgen. Of vraag de verenigingen zich te presenteren. Het programma mogen jullie helemaal zelf invullen. Als je er niet uitkomt kun je contact opnemen met onze organisatie en helpen we je mee!

  Kost dat wat?

  Nee, integendeel! Elk buurt- of dorpshuis mag als organiserende partij, €1000 aanvragen voor het organiseren van het ontbijt of de lunch en de activiteiten er om heen. Het enige dat we daar voor terugvragen is dat je ons laat zien dat het een leuke en zichtbare happening was en dat je achteraf

  • vertelt hoeveel bezoekers er naar inschatting zijn geweest
  • vertelt  welke clubs en verenigingen zich met een activiteit hebben aangesloten
  • een foto of filmpje van de happening opstuurt.

  Hier willen we een leuk aandenken van maken.

  We hopen met dit feest te laten zien hoe blij we zijn met alle vrijwilligers en tegelijk de loop in het organiseren van de activiteiten er weer een beetje in te krijgen.

  Enthousiast?

  Je buurt- of dorpshuis aanmelden kan door het aanvraagformulier op de website van de Provincie Groningen in te vullen.

  Burendag

  Op 25 september is het ook Burendag. Wij denken dat hier eventueel een mooie combinatie te maken valt.

  Corona

  Uiteraard dienen de geldende coronamaatregelen nageleefd te worden. De organisatie onderhoudt hierover contact met de verschillende gemeenten.

  Dit feest wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van  gemeenten  en de Provincie Groningen. De organisatie is in handen van KultuurLoket en Groninger Dorpen. Neem bij vragen contact op met p.knol@groningerdorpen.nl of hallo@kultuurloket.nl.

  Hier de lijst met deelnemende buurt- en dorpshuizen.