• Denk mee over plannen voor hergebruik oude gaslocaties

  Publicatiedatum

  Gemeente Midden-Groningen, Vereniging Groninger Dorpen, NAM en Economic Board Groningen (EBG) onderzoeken de kansen en mogelijkheden van hergebruik van oude NAM-locaties. We zoeken bedrijven in of rond Midden-Groningen die energie opwekken of een grote energievraag hebben om met ons mee te denken over de plannen voor hergebruik van 10 oude NAM-locaties rondom Hoogezand en Sappemeer.

  Hergebruik oude NAM-locaties als kans voor energietransitie

  Omdat de gaswinning stopgezet wordt, komen meerdere NAM-locaties vrij. De NAM-locaties hebben ondergrondse infrastructuur die geschikt is voor het transport van gassen of vloeistoffen en een aansluiting op het elektriciteitsnet. We kunnen besparen op de energietransitie door deze bestaande kabels en leidingen opnieuw te gebruiken. Rondom Hoogezand en Sappemeer liggen 10 locaties van opgeteld ongeveer 100 hectare die onderling met elkaar verbonden zijn. Dat biedt extra mogelijkheden voor hergebruik.

  Denk mee!

  Met verschillende partijen hebben we de mogelijkheden van opslag en de opwekking en gebruik van duurzame energie verkend. Dit heeft een aantal ideeën opgeleverd die nog verder uitgewerkt moeten worden. Om wat voor energie het gaat en hoe we die willen produceren, dat ligt allemaal nog open. De omgeving moet meeprofiteren van de kansen en mogelijkheden, bijvoorbeeld door het gebruik van de energie die we op de locaties willen produceren. Daarom is het ook zo belangrijk om meer lokale partijen aan tafel te krijgen om ons te helpen de ideeën verder uit te werken. We missen vooral bedrijven of organisaties met een grote energievraag en bedrijven die zich bezighouden met het opwekken van energie.

  Meer informatie en aanmelden

  Bent u geïnteresseerd of heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen? Neem dan contact op met Michelle Moret van Economic Board Groningen via mmoret@ebgn.nl of telefonisch via (06) 43 94 01 20.