Contact

Hendrik Westerstraat 24
9791 CT Ten Boer

t: 050 306 29 00

info@groningerdorpen.nl

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag 9.00-17.00u

Routebeschrijving naar Groninger Dorpen


Vertrekpunt  

  Wat kunnen wij voor jou doen?

  Een impuls van €187.500 voor zorgzame gemeenschappen

  Dinsdag, 11 januari 2022

  Vanaf november 2021 tot maart 2022 is er €187.500 aan subsidie beschikbaar voor burgercollectieven die een waardevolle bijdrage leveren aan welzijn, inclusie, zorg en/of (samen)wonen in een dorp, buurt of wijk.

  Geld direct naar de samenleving

  Bewonerscollectieven zijn van onschatbare waarde voor een zorgzame samenleving. Ze zorgen bijvoorbeeld voor informele zorg, bestrijden eenzaamheid en bevorderen de sociale cohesie en leefbaarheid in een buurt. Bewoners daarvan weten namelijk het beste wat er nodig is. Ook hebben ze goede ideeën over hoe dit moet worden aangepakt. Wat vaak mist is de financiële ruimte om hun eigen organisatie te versterken. Dat kan met de Impuls Zorgzame Gemeenschappen.

  NLZVE, MAEX en VWS werken samen voor meer sociale impact

  Nederland Zorgt Voor Elkaar (NLZVE), MAEX en het ministerie van VWS hebben de handen ineengeslagen om zorgzame gemeenschappen te versterken. NLZVE is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven die zich bezighouden met welzijn, zorg en wonen. MAEX helpt sociale impact maken, meten en managen op basis van de Social Handprint. Het ministerie van VWS stelt de subsidie beschikbaar in het kader van het programma Maatschappelijke Stimulering Vrijwilligers.

  Zo’n €80.000 van het bedrag van de Impuls Zorgzame Gemeenschappen is reeds uitgegeven tijdens de eerste Impuls ronde. De tweede ronde is van 25 januari t/m 3 februari. Er is dan in totaal €50.000 beschikbaar. Binnen een week na sluiting van de impuls staat – bij positieve beoordeling – het geld op de rekening van de aanvrager.

  Donderdag 20 januari: vragenuur voor geïnteresseerden

  Bewonerscollectieven die graag een aanvraag willen doen, kunnen ter voorbereiding een digitale bijeenkomst bijwonen op donderdag 20 januari van 15.00 tot 16.00 uur. Hierin lichten MAEX en Nederland Zorgt Voor Elkaar de aanvraagprocedure toe en is er volop ruimte om vragen te stellen.