• Groninger Dorpen en BBOG willen geen reclamebelasting voor buurt- en dorpshuizen

    Komende woensdag (8 november) staat de invoering van de reclamebelasting op de agenda van de gemeenteraad van Groningen. Groninger Dorpen en het BBOG hebben samen de gemeente gevraagd de sociaal-culturele accommodaties vrij te stellen van de reclamebelasting.

    De gemeente wil de reclamebelasting vooral invoeren om de grote hoeveelheid reclame-uitingen, met name in de binnenstad, terug te dringen. Daarnaast vindt de gemeente het logisch dat je betaald voor reclame-uitingen die bedoeld zijn om omzet te genereren.

    Ook voor een naambord op een buurt- of dorpshuis moet straks betaald worden terwijl zo’n bord simpelweg bedoeld is om vindbaar voor de bewoners te zijn. De reclame-uitingen die buurt- en dorpshuizen en wijkcentra gebruiken zijn bovendien bescheiden van aard. Sociaal-culturele accommodaties zijn belangrijk voor de leefbaarheid in het dorp en de buurt. Groninger Dorpen en het BBOG vinden dat je de buurt- en dorpshuizen en wijkcentra zoveel mogelijk proactief moet ondersteunen en niet extra moet belasten.

    Lees de brief van Groninger Dorpen en BBOG hier.