• Groninger Dorpen lanceert handboek voor leefbaarheid!

  Groninger Dorpen is een vereniging voor buurt- en dorpshuizen, dorpsbelangen en andere bewonersinitiatieven. Actief in de hele provincie Groningen heeft de dorpenclub samen met leden en overheidsorganisaties de Actieve Dorpen Aanpak ontwikkeld (ADA). Een handig handboek voor leefbaarheid in de dorpen van Groningen. ADA is op 28 oktober gelanceerd in de KunstKerk te Warffum, tijdens de Groninger Dorpendag.

  Een goede samenwerking tussen dorpsbewoners, dorpsorganisaties en gemeenten is meer dan ooit van cruciaal belang om zaken over en weer voor elkaar te krijgen. Groninger Dorpen bundelt ervaringen uit de praktijk in een digitaal handboek, met een stappenplan en aansprekende voorbeelden. Het handboek wordt als website uitgeven. ADA is ontwikkeld voor én met dorpsbewoners, dorpsorganisaties en met overheidsorganisaties.

  Je kunt de bijeenkomst terugkijken via deze link.

  Dorpentour

  De lancering van ADA is niet een eindresultaat, maar het begin. Leerervaringen, adviezen en suggesties van de website worden ook na de lancering tijdens een dorpentour langs verschillende dorpen in alle gemeenten met dorpsorganisaties, dorpsbewoners en gemeenten met elkaar uitgewisseld. Door meer en slimmer samen te werken wil Groninger Dorpen de leefbaarheid in het prachtige Groningen een positieve prikkel geven.

  ADA is mede tot stand gekomen door een bijdrage van Democratie in Actie (een gezamenlijk programma van VNG en Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ), aangevuld met een bijdrage vanuit het VOG (Versterkingsoverleg Groningen).

  Naar de website

  Neem een kijkje op https://actievedorpen.nl