• Groninger Dorpen organiseerde deelsessie JongerenTop over voorzieningen

  Groninger Dorpen organiseerde i.s.m. jongerenwerk van Mensenwerk Hogeland een van de deelsessies met de JongerenTop. Vrijdag avond 10 november 2023 stond in jongerencentrum Express in Uithuizen het thema ‘Voorzieningen’ centraal. Hoe ziet een week eruit in het leven van een jonge Groninger? 

  Ook minister Rob Jetten, staatssecretaris Hans Vijlbrief en gedeputeerde Susan Top deden mee en vertelden over hun weken. De aanwezige jongeren gaven aan welke onderwerpen zij het belangrijkst vinden. Er werd een top 3 opgesteld, met het allerbelangrijkste punt toegevoegd op plek 0.

  0. Woningen

  Betaalbare woningen. Überhaupt woningen! Dat was na doorpraten het echte grote gemis. Wel in een dorp en als het even kan in de provincie Groningen.

  1. Plek voor ‘huiskamer’ 18-30 jaar

  Wat ook gemist wordt is bijvoorbeeld een plek om samen te komen als je boven de 18 jaar bent. De soos is dan niet meer je ding, maar thuis zitten je ouders. Als deze groep geld zou hebben, zou dat hun nummer 1 zijn om in te investeren.

  2. Uitgaan/horeca

  Jongeren missen uitgaansmogelijkheden.

  3. Zorg (bereikbaarheid huisartsen/spoedhulp)

  Ook werd bijvoorbeeld een huisarts en spoedhulp in de buurt heel belangrijk gevonden. Waardevolle input waar ze weer mee verder aan de slag gaan!

  JongerenTop-sessies

  Klik hier om te kijken welke sessies JongerenTop nog meer organiseert en meld je aan!