• Groninger Dorpendag 2024

  Publicatiedatum

  Groninger Dorpen organiseert op vrijdag 19 april a.s. de Groninger Dorpendag. De titel is deze keer: soamen veuroet. We nodigen je van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.
   
  HOE GAAN WE SOAMEN VEUROET?
  Uitgedaagd door de financiële mogelijkheden van Nij Begun (de reactie van het kabinet op de parlementaire enquête gaswinning), heeft Groninger Dorpen verschillende ideeën over de uitvoering bij haar leden opgehaald. Deze opbrengst is samengevat in het ‘Manifest Soamen Veuroet’ en vormt de rode draad voor het programma, met dorpsverhalen over lopende projecten en initiatieven die aangeven hoe dorpen nu al werken om ‘veuroet’ te komen. Zo maken we zichtbaar wat er nodig en mogelijk is en bespreken we wat dorpen, Provincie, gemeenten en Nij Begun hierin kunnen betekenen.

  We hopen met deze Groninger Dorpendag bij te dragen aan meer samenwerking om de kansen van Nij Begun zo succesvol en zinvol mogelijk te benutten. Want we willen ‘soamen veuroet’ in Groningen!

  De Groninger Dorpendag vindt plaats in dorpshuis De Ruyten in Froombosch. Zegt het voort en meld je aan! Graag tot dan.

  Programma
  14:00 Inloop.
  14:30 Welkom door dagvoorzitter Jaap Jepma.
  14:40 Hielke Westra, directeur Groninger Dorpen, trapt de Groninger Dorpendag af.
  14:50 Toekomstbeelden aan de hand van de praktijkverhalen uit dorpen.
  16:00 Pauze met muzikaal intermezzo.
  16:45 Panelgesprek met medewerking van gedeputeerde Tjeerd van Dekken, kwartiermaker sociale agenda Nij Begun Henk Nijboer en burgemeester Midden-Groningen Adriaan Hoogendoorn.
  17:45 Overhandiging ‘Manifest Soamen Veuroet’ aan de leden van het panel, door voorzitter Groninger Dorpen Gerda Steenhuis.
  18:00 Einde programma.

  Aanmelden
  Wil je erbij zijn? Meld je dan uiterlijk 14 april aan via het aanmeldformulier op de Groninger Dorpendag-pagina.

  Praktische informatie
  Vrijdag 19 april
  Inloop vanaf 14:00 uur
  Programma 14:30 uur – 18:00 uur
  Locatie: Dorpshuis de Ruyten in Froombosch