Contact

Hendrik Westerstraat 24
9791 CT Ten Boer

t: 050 306 29 00

info@groningerdorpen.nl

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag 9.00-17.00u

Routebeschrijving naar Groninger Dorpen


Vertrekpunt  

  Wat kunnen wij voor jou doen?

  Grote opkomst lancering Netwerk Zorgzame Dorpen Groningen

  Donderdag, 22 februari 2018

  Vrijdagmiddag 16 februari werd het netwerk Zorgzame Dorpen Groningen gelanceerd in de prachtige kerk van Garmerwolde. Op dit evenement werden de ruim 200 aanwezigen letterlijk met touwen aan elkaar verbonden waarmee het netwerk officieel van start is gegaan.

  De opkomst was opvallend groot, de kerk zat helemaal vol. Vele vertegenwoordigers van de dorpen, van verschillende overheden, zorgprofessionals, zorgaanbieders, het bedrijfsleven en van onderwijsinstellingen waren aanwezig. Cabaretier Arno van der Heyden en Daan Bultje, directeur van Healthy Ageing Network Noord Nederland zaten de middag voor.

  Tijdens de feestelijke bijeenkomst kwamen de dorpen Garmerwolde, Bierum en Wedde ( met Veelerveen en Vriescheloo) aan het woord over hun zorgzame initiatieven. Na een enthousiaste videoboodschap van Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het ministerie van VWS, was het tijd voor een panelgesprek, met vertegenwoordigers van onder andere Menzis, het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS), BuildinG en Stichting de Hoven. Het panel boog zich over diverse knelpunten waar dorpen tegenaan lopen. Tot slot werd de publicatie ‘Wedde dat het Lukt’ gepresenteerd. Huisarts Hans Berg, initiatiefnemer van Wedde dat ’t Lukt en Inge Zwerver van Groninger Dorpen, overhandigden het boekje aan Nils ter Braake die aanwezig was namens VWS.
  De officiële lancering van het netwerk gebeurde door hetzelfde gezelschap. Drie scheepstouwen gingen met behulp van het publiek, dóór de kerk en werden met het zingen van een prachtig slotlied, aan elkaar geknoopt.
  Daarna veranderde de kerk van Garmerwolde in een buurthuiskamer waar ruimte was voor de aanwezigen om elkaar te ontmoeten.

  De zorgzame initiatieven vind je hier website Groninger Dorpen
  Ook kun je Zorgzame Dorpen Groningen volgen op Twitter en Facebook, onder de naam ZorgzameDorpenGr.

  Wil je meer weten over Zorgzame Dorpen Groningen? Bel ons kantoor of mail met Inge Zwerver i.zwerver@groningerdorpen.nl of Daan Kingma d.kingma@groningerdorpen.nl

  Geniet van het fotoverslag!
  Foto’s: Pjotr