Contact

Hendrik Westerstraat 24
9791 CT Ten Boer

t: 050 306 29 00

info@groningerdorpen.nl

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag 9.00-17.00u

Routebeschrijving naar Groninger Dorpen


Vertrekpunt  

  Wat kunnen wij voor jou doen?

  Het Dorp: Onnen

  Dinsdag, 8 juni 2021

  Groninger Dorpen maakt in samenwerking met Blad een serie artikelen genaamd ‘Het Dorp’. Hierin staat telkens een Gronings dorp centraal en er worden twee of drie dorpsbewoners geïnterviewd. Zo vragen we dorpelingen naar hun rol in het dorp, hun favoriete plek en wat het dorp bijzonder maakt. De verhalen gaan over het verleden, heden en de toekomst.

  De eerste editie gaat over Onnen. Het dorp Onnen slingert rustig door een afwisselend landschap. Boerderijen en huizen staan om en om, wat slaperig, in een landelijke omgeving. Ze lijken functioneel maar liefdevol gedropt langs een lange dorpsweg met grote tuinen tussen groene landerijen. Onnen hoort bij de gemeente Groningen, maar een vleugje Drents gevoel geeft het je ook. Mooi gelegen tussen oude natuurgebieden zoals de Onnerpolder, de Onner Es en het Steenberger Veen. Niet voor niets is dit dorp, met ruim zevenhonderd inwoners, de laatste jaren
  populair geworden als woondorp voor rustzoekende forenzen. Goed verzorgd en karakteristiek, ademt Onnen vooral landelijkheid en rust.

  Lees het artikel hier: Blad 21 – Het Dorp Onnen

  Blad is een tweemaandelijks magazine over cultuur, eten en drinken, historie, natuur, recreëren, sport, taal, wonen en meer in het noorden van Groningen. De nieuwste editie van Blad ligt vanaf komende week in de winkel. Blad is verkrijgbaar bij verschillende winkels in Noord Groningen, maar je kunt je ook abonneren op Blad. Meer informatie vind je op www.bladng.nl.