• Hoop, lef, trots… en bingo?

  Publicatiedatum

  Volgens de huidige wetgeving is het spelen van een kansspel, zoals bingo, in combinatie met een alcoholvergunning verboden. Verschillende gemeenten dreigen nu deze regels te gaan handhaven.

  Dit besluit heeft de bingo-wereld in rep en roer gebracht en heeft onbedoelde gevolgen voor de sociale samenhang. In de vele dorps- en buurthuizen die ons land kent, kan de maandelijkse bingoavond niet meer plaatsvinden.

  Door deze regelgeving is bingo – onbedoeld en ongewenst – een symbool geworden van de kloof tussen de regelgeving en de realiteit van het dagelijks leven. Dit toont aan hoe wet- en regelgeving vaak niet aansluit bij de dagelijkse praktijk, en zeker wanneer het vrijwilligers betreft, eerder frustreert dan aanmoedigt.

  Samen met collega-organisaties, waarvan Doarpswurk de initiatiefnemer is, hebben we het bingomanifest ondertekend. In het manifest lichten we onze zorgen en voorstellen toe. Er is een oproep verstuurd aan de media en de Tweede Kamer om de regels rondom bingo in Nederland te herzien.

  Lees verder op de website van Doarpswurk.
  Bekijk hier het bingomanifest.

  Ondertekenaars van het manifest: Doarpswurk, BOKD, LVKK, DKK, Dorpswerk, VKKL, ZVKK, OVKK, Vereniging Kleine Kernen, LSA, ZHVKK, ‘t Heft en Groninger Dorpen.

  [Bron: Doarpswurk]
  [Foto: Niels Westra / Leeuwarder Courant]