• Kiek nou es! met Nikki Pontier

  Publicatiedatum

  Mijn naam is Nikki Pontier en ik mag dit leuke team van Groninger dorpen versterken door me in te zetten voor het Loket Leefbaarheid/Loko Loket! Ik heb super leuke eerste weken gehad en hieronder deel ik graag wat ik heb meegemaakt.

  In de eerste week heeft team Groninger Dorpen een teamdag gehad om een start te maken met het meerjarenbeleidsplan op een fantastisch mooie locatie: Maarhuizen, Wierde voor cultuur en natuur. We hebben ook een rondleiding gehad. Wat een interessante geschiedenis en een mooie plek om te vergaderen, cultuur te proeven en om de natuur te bewonderen.

  Vanuit het Loko Loket, Groninger Dorpen in samenwerking met Nationaal programma Groningen, kunnen jongeren een subsidie aanvragen tot 1.000 euro! Zo hebben wij deze maand twee bijdragen mogen uitkeren aan jongeren met een goed plan. Hieronder de foto’s en hun ideeën.

  9 januari 2024

  In Zuidwending/Ommerlanderwijk hebben jongeren een aanvraag gedaan voor het Loko Loket en hebben 1000 euro subsidie toegekend gekregen. De jongeren hebben hun plan gepresenteerd en willen een kindercarnaval opzetten, en willen hun disco ruimte aankleden. Wat hebben ze het goed gedaan!

  16 januari 2024

  Ook kregen we een aanvraag binnen voor het opfrissen van de jeugdsoos Black Arrow in Leens. De jongens hebben het plan super gepresenteerd en hebben goeie ideeën om de jeugdsoos een frisse start te geven. Ze zijn erg enthousiast en dat is leuk om te zien. Zo hebben zij ook ideeën om met dorpsbelangen in Leens verder in gesprek te gaan over hoe de jeugdsoos ingezet kan worden om de leefbaarheid te versterken. Denk hierbij aan kinderdagen, activiteiten, het creëren van een leerplek etc. Ga zo door toppers!

  17 januari 2024

  In het algemeen bestuur van Groninger dorpen zit Ivar. Met Ivar heb ik kennis gemaakt. We hebben veel interessante onderwerpen besproken o.a. jongerenparticipatie. We hebben veel ideeën en wij gaan de komende tijd samenwerken om de jeugd te bereiken en te informeren/enthousiasmeren over het o.a. het Loko Loket. Ivar gaat ook op zoek naar jeugd die mee wil denken met bestuursleden en om deel te nemen aan een jongerenraad. Samen gaan wij de  provincie door om in gesprek te gaan met partijen die ook bezig zijn met jongeren om zo meer inzicht te krijgen in wat al bestaat en om eventuele samenwerkingen te starten.

  Ben jij nou ook een jongere tussen de 12 en 24 jaar en heb jij ook een leuk idee? Neem dan contact op met Nikki Pontier op het e-mailadres: n.pontier@groningerdorpen.nl of stuur een berichtje naar 06-21924741