• Klaske Piebenga nieuwe bestuurssecretaris LVKK

    Klaske Piebenga (Utrecht, 1958) volgt met ingang van 1 januari 2022 Koos Mirck op als bestuurssecretaris van de LVKK. Koos Mirck was 14 jaar verbonden aan de LVKK en gaat eind van dit jaar met pensioen.

    Klaske Piebenga heeft ruime managementervaring, onder meer opgedaan bij de Reed Elsevier Groep en Noordhoff Uitgevers. Na een verblijf in het buitenland koos zij bij terugkeer in Nederland bewust voor het wonen in een klein dorp. Samen met een dorpsgenoot zette ze zich in voor de renovatie en verbouwing van Dorpshuis De Bongerd in Woltersum, in 2018 een van de eerste versterkte dorpshuizen in Groningen. “Juist in kleine kernen is een dorpshuis van groot belang voor de sociale cohesie en leefbaarheid. En als deze pandemie ons één ding heeft geleerd, is het dat ontmoeting en verbinding met elkaar belangrijk zijn voor ons welbevinden.”

    Klaske Piebenga treedt 1 december in dienst van de LVKK. Als bestuurssecretaris en projectleider zal zij samen met het bestuur mede richting geven aan een vitaal platteland, in samenwerking met dorpsorganisaties, dorpshuizen, netwerkverbanden en overheden.

    Klaske zal haar functie als bestuurslid bij Groninger Dorpen neerleggen op het moment dat ze start bij de LVKK.