Contact

Hendrik Westerstraat 24
9791 CT Ten Boer

t: 050 306 29 00

info@groningerdorpen.nl

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag 9.00-17.00u

Routebeschrijving naar Groninger Dorpen


Vertrekpunt  

  Wat kunnen wij voor jou doen?

  Het Loket Leefbaarheid, de bodem is in zicht

  Donderdag, 11 januari 2018

  Het Loket Leefbaarheid ondersteunt leefbaarheidsinitiatieven in het aardbevingsgebied. Inwoners van negen gemeenten in Noordoost-Groningen kunnen bij het digitale loket een bijdrage aanvragen voor plannen die de leefbaarheid in hun dorp vergroten. Dit zijn de gemeenten Appingedam, Bedum, De Marne, Delfzijl, Eemsmond, Loppersum, Slochteren, Ten Boer en Winsum.
  Na meer dan 1500 aanvragen behandeld te hebben moeten we helaas mededelen dat de bodem van het Loket Leefbaarheid eerder dan gepland in zicht is.
  Dus mocht je nog een aanvraag willen doen voor het leefbaarheidsinitiatief in je dorp, doe dit dan zo snel mogelijk. De deadline voor het indienen van je aanvraag voor de aankomende ronde is 7 februari. De criteria en procedure staan op www.loketleefbaarheid.nl.

  Procesbegeleiding
  Dorpen kunnen sinds 1 mei financiering aanvragen voor ondersteuning bij de planontwikkeling of uitvoering van hun leefbaarheidsinitiatief. Bij het Loket Leefbaarheid is hiervoor een extra subsidie van € 300.000,- beschikbaar gesteld. De subsidie is bijvoorbeeld bedoeld voor het inhuren van een fondsenwerver of projectleider, om zo de ontwikkeling of uitvoering van een plan van de grond te krijgen. Het Loket Leefbaarheid hanteert hiervoor dezelfde criteria als bij andere leefbaarheidsinitiatieven. Je kan de aanvraag dus gewoon indienen op www.loketleefbaarheid.nl/het-loket/een-aanvraag-doen. Goed om te weten: De bijdragen van het Loket Leefbaarheid voor procesbegeleiding komen voort uit extra gelden en staan los van het reguliere budget dat bijna uitgeput is.

  Voor vragen kan je contact opnemen met:
  050 30 50 211
  info@loketleefbaarheid.nl