• Loket Leefbaarheid op werkbezoek

    Vrijdag 18 maart ging de beoordelingscommissie van Loket Leefbaarheid op werkbezoek in Leermens, Kantens en Zuidwolde. Deze drie dorpen hebben in 2019 een aanvraag gedaan voor respectievelijk een beweegpark, een dierenpark en een bouwbegeleider. Het werd duidelijk dat Loket Leefbaarheid een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van drie mooie nieuwe dorpsvoorzieningen heeft gedaan.

    In Leermens was behoefte aan meer mogelijkheid voor beweging en ontmoeting. Jony Vleeschhouwer ging met de voorzitter van Dorpsbelangen succesvol aan de slag om fondsen te werven. Ook Loket Leefbaarheid deed een bijdrage. Het beweegpark werd gerealiseerd en dit succes smaakte naar meer. Kort daarna werd ook het nabijgelegen speelveld aangepakt. Er kwamen nieuwe speeltoestellen en een omheining. Nu is er voor elk wat wils op dit mooie terrein met prachtig uitzicht op het buitengebied.

    In Kantens werd de Beoordelingscommissie hartelijk begroet door de geiten, ganzen en konijnen. Mooie stallen, stevig hekwerk en frisse beplanting maken dit dierenpark een bezoek meer dan waard!

    Arjan Vliem legde uit hoe het verouderde dorpshuis De Kern in Zuidwolde werd omgebouwd tot een modern en gebruiksvriendelijk dorpshuis met huisartsenpraktijk. Na deelname aan het project Elk Dorp een Duurzaam Dak en het maken van een dorpsvisie, ontstond het plan voor een multifunctioneel gebouw. Het project werd groter dan van tevoren gedacht. De bijdrage van Loket Leefbaarheid voor de inhuur van een professionele bouwbegeleider maakte het realiseren van dit plan voor de vrijwilligers beter behapbaar waarna het project volgens plan kon worden uitgevoerd.

    Heb jij ook een mooi idee voor jouw dorp of buurt? Loket Leefbaarheid ondersteunt gezamenlijke plannen van inwoners in de provincie Groningen. Je kunt maximaal € 10.000,– aanvragen voor jullie leefbaarheidsinitiatief. Kijk voor meer informatie op de website van Loket Leefbaarheid en neem gerust contact op met Groninger Dorpen als je vragen hebt of hulp zoekt. Maar ook als je zomaar even wilt sparren. Wij kunnen tips geven over het doen van een aanvraag. Bel met 050-3050211 of mail naar info@loketleefbaarheid.nl.