• Ludieke actie Scharmer

  Publicatiedatum

  Een van de speerpunten in de dorpsvisie Scharmer is de verkeersveiligheid van de Hoofdweg. Het bestuur van de Dorpsvereniging Scharmer had al een tijdje geleden gevraagd aan de gemeente Midden-Groningen of ze twee zebra’s mocht verven op de twee meest gevaarlijke oversteekplaatsen voor basisschoolleerlingen op weg naar hun school.

  De gemeente Midden-Groningen gaf hiervoor geen toestemming, maar heeft de ludieke actie gefaciliteerd met vergunningen, menskracht en subsidie.

  In samenspraak met de dorpsverenigingen Harkstede, Woudbloem en Lageland vond op 13 juni op de landelijke buitenspeeldag plaats. Tijdens deze ludieke actie was de Hoofdweg Harkstede Scharmer afgezet vanaf de Coop tot en met de Woudbloemlaan. Er waren heel veel kinderen (300) met ouders en grootouders aanwezig. De aanwezige wethouder, Markus Ploeger, gaf een signaal af, dat waarschijnlijk de zebra’s de komende periode gerealiseerd kunnen gaan worden.

  Op de basisschool zijn verkeersborden getekend, zes borden zijn geselecteerd, daar worden vervolgens echte verkeersborden van gemaakt en opgehangen aan de Hoofdweg rond de twee gevaarlijke kruispunten.

  Na de opening konden alle kinderen naar hartenlust fietsen, skeeleren, voetballen op de Hoofdweg, in het opblaasattractie ravotten en allerlei spelletjes doen onder leiding van een sportcoach Midden-Groningen. Een dag die een herhaling verdiend!

  Kijk ook naar het leuke filmpje, gemaakt door RTV Midden-Groningen.

  [Foto: RTV Midden-Groningen]