• Mijlpaal dorpsgerichte versterking

  Publicatiedatum

  Steendam en Tjuchem kunnen van start met het door henzelf bedachte project ‘Dorp in eigen hand’! Een mijlpaal als het gaat om de dorpsgerichte aanpak van versterking, met bewoners écht centraal. Met de doorkijk en ondersteuning naar de toekomst individueel en integrale dorpsontwikkeling als rode draad. Met onder andere (online) kennisdeling, eigen dossiers, en er samen voor gaan! In samenwerking met betrokken instanties, in het bijzonder de enorme steun en inzet vanuit de gemeente.

  Een voorbeeld voor velen. De trekkers uit deze dorpen laten zien dat het kan. #dorpsgericht en #vanonderen. Op basis van logische argumenten, veel doorzettingsvermogen en passende ondersteuning. Wij wensen Steendam en Tjuchem succes met de uitvoering. We blijven dit proces volgen en hier met dorpen over uitwisselen.

  Basisstudiemateriaal voor alle dorpen, aanpak als uitgangspunt voor beleidsmakers?!

  In het bestand Dorp in Eigen Hand 2.0 vind je de actuele achtergrondinformatie over deze aanpak vanuit Steendam en Tjuchem. Op 24 mei ’20 is het oorspronkelijke bestand in dit artikel geüpdatet met versie 2.0.  
  En hier de link naar het gezamenlijke persbericht.