• Nieuwe directeur voor Groninger Dorpen

  Publicatiedatum

  De vereniging Groninger Dorpen zal Rik van Niejenhuis per 1 oktober 2020 benoemen als directeur. Hiermee zet de vereniging een stap in het doorontwikkelen van Groninger Dorpen naar een nog professionelere partner in het Groninger land. De nieuwe directeur is verantwoordelijk voor de algemene leiding en zet samen met het bestuur (AB en DB) en het team in op de toekomstige ontwikkelingen. Hij is het dagelijkse gezicht naar buiten, is aanspreekpunt voor externe contacten en vertegenwoordigt de vereniging bij samenwerkingspartners, overheden en andere belanghebbenden, regionaal en landelijk.

  Rik van Niejenhuis heeft zin om te starten: “Groninger Dorpen is zeer actief betrokken bij de dorpen en de leefbaarheid van het Groninger platteland. Veel dorpen staan voor uitdagingen op het gebied van bijvoorbeeld zorg, welzijn, voorzieningen en natuurlijk de gevolgen van de bevingen door de gaswinning. De mensen van Groninger Dorpen staan altijd en onafhankelijk de dorpen bij. Er zijn veel kansen voor de Groninger dorpen, dat verdient onze aandacht. Ik heb het gevoel dat er een herwaardering optreedt van alle prachtige dorpen in Groningen. De verkiezing van Winsum als mooiste dorp van Nederland staat daar symbool voor.

  Ik ben opgegroeid in Garrelsweer en ben na studeren, wonen en werken in de Randstad heel bewust teruggekomen naar onze mooie provincie. Ik geniet iedere dag van deze keuze en zie mijn nieuwe rol als directeur van Groninger Dorpen als de kers op de taart.
  Direct na 1 oktober ga ik kennismaken met onze leden en me ten volste inzetten, samen met de collega’s en het bestuur, om Groninger Dorpen nog betekenisvoller en zichtbaarder te maken om de leefbaarheid van ons prachtige Groninger verder te verhogen.”

  Achtergrond

  Rik van Niejenhuis is geboren en opgegroeid in de provincie Groningen, heeft in Amsterdam de opleiding tot planoloog gedaan. Aansluitend heeft hij werkervaringen opgedaan op het gebied van ruimtelijke ordening, leefbaarheid, zorg & welzijn bij diverse gemeenten binnen en buiten de provincie. Rik woont met zijn vrouw en dochter (2) in Groningen.

  Groninger Dorpen

  Groninger Dorpen is de koepelorganisatie van dorpsbelangenorganisaties, buurt-, dorpshuizen en andere organisaties die actief zijn in de provincie.
  Onze missie is het behouden en versterken van de leefbaarheid in dorpen voor alle inwoners, zodat zij invloed hebben op de toekomstige ontwikkelingen in hun dorp.
  Groninger Dorpen biedt inwoners een ‘plus’ met begeleiding en ondersteuning van initiatieven om de leefbaarheid te verbeteren.