• Ontving je dorpshuis compensatie van Buma en Sena?

  Buurt- en dorpshuizen worden door Buma en Sena gecompenseerd voor de noodgedwongen sluiting van 15 maart tot 1 juni. Op last van de overheid moesten zij i.v.m. corona, de deuren sluiten en konden dus deze maanden geen gebruik maken van hun licentie bij Buma en Sena.

  Buma en Sena zijn reeds begonnen met de restitutie. Dit gebeurt in de meeste gevallen door het Service Centrum Auteurs- en Naburige Rechten (SCAN), de organisatie die voor zowel Buma als Sena incasseert. Ons is bekend dat er buurt- en dorpshuizen zijn die van SCAN inmiddels een creditnota hebben ontvangen en al geld teruggestort hebben gekregen.

  Buma en Sena geven aan dat zij de buurt- en dorpshuizen uit hun klantenbestand hebben kunnen filteren. Mochten er toch nog buurt- en dorpshuizen zijn die wel aan Buma en Sena betalen, maar geen compensatie hebben ontvangen laat dit ons dan uiterlijk 11 januari 2021 weten. Dan kan nog naar deze gevallen gekeken worden.

  Melden kan via p.knol@groningerdorpen.nl o.v.v. ‘Buma/Sena compensatie’.

  Een aantal buurt- en dorpshuizen betaalt de Buma licentie via Visma/Raet. Zij ontvangen de restitutie betreffende de Buma licentie van Visma/Raet.

  Meer informatie over Buma en Sena vindt u op de website dorpshuizen.nl.