• Organiseer een Vrijheidsmaaltijd

  Groningen is een provincie vol mooie gezichten en bijzondere verhalen. Hoe vaak staan we daar bij stil? Op 5 mei verbinden we Stadjers, Ommelanders én nieuwkomers door aan te schuiven bij de Vrijheidsmaaltijd die Bevrijdingsfestival Groningen in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei organiseert. Samen met elkaar aan de eettafel om de vrijheid te vieren! Ontmoet nieuwe gezichten, ontdek nieuwe verhalen en leer elkaars wereld kennen. Breng Groningen dichter bij elkaar op 5 mei!
   
  We eten soep – Vrijheidssoep! Hét symbool van de Vrijheidsmaaltijd. Ieder jaar wordt de soep bereid door een bekende chef-kok. Dit jaar is de chef Nick Toet, bekend van zijn eigen YouTube-kanaal EtenMetNick en het televisieprogramma Taarten van Babel!
   
  Organiseer ook een Vrijheidsmaaltijd
  Vind jij het leuk om mensen samen te brengen? Dan is het organiseren van een Vrijheidsmaaltijd echt iets voor jou! Iedereen kan het, je kunt het zo klein of groot aanpakken als je zelf wil. Serveer de Vrijheidssoep in je dorpshuis, jouw buurtcentrum of in je kerk, voor 2 of 200 mensen. Hoe meer Vrijheidsmaaltijden, hoe meer mensen elkaar ontmoeten, hoe meer verhalen gedeeld worden en onbekenden veranderen in bekenden. Hoe geweldig is dat?
   
  Meld je aan via deze link: https://www.4en5mei.nl/vieren/vrijheidsmaaltijden/aanmelden
   
  Als je je aanmeldt als organisator, zal je kosteloos met allerlei middelen worden ondersteund om je Vrijheidsmaaltijd te organiseren. Van blikken soep tot gesprekskaartjes, glazen, placemats en posters (mocht je naast de soep nog extra dingen willen serveren bij jouw maaltijd, zoals brood, fruit, melk etc., dan is dat voor eigen rekening).
   
  Maak verbinding en meld je aan!

  [Bron: 4en5mei.nl | Foto: Sebastiaan Rodenhuis Fotografie]