Contact

Hendrik Westerstraat 24
9791 CT Ten Boer

Postbus 23
9790 AA Ten Boer

t: 050 306 29 00

info@groningerdorpen.nl

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag 9.00-17.00u

Routebeschrijving naar Groninger Dorpen


Vertrekpunt  

Wat kunnen wij voor jou doen?

Première Groninger film EINDBAAS 

Donderdag, 20 december 2018

Première EINDBAAS
Een Groninger film met GEORGINA VERBAAN en HELMERT WOUDENBERG

Vrijdag 14 december was Groninger Dorpen aanwezig bij de première van de Groninger film EINDBAAS. Eindbaas is een spannende feelgood komedie en is de derde aflevering van DEAL de serie. In deze korte speelfilm staan wederom jongeren, innovatieve techniek en het prachtige Groningen centraal. Hoofdrollen zijn er voor: Helmert Woudenberg, Georgina Verbaan en het jonge talent Aiko Beemsterboer.

Het filmverhaal draait om Marieke die een kunstmatige intelligentie genaamd Katinka inschakelt om voor haar veeleisende opa Haijo te zorgen. Als Katinka zijn hele huis, de provincie en daarna de hele wereld overneemt, moeten Marieke en Haijo samenwerken en hun technische skills inzetten om Katinka te verslaan.

Drie studenten van Noorderpoort Stadskanaal (Mechatronica 2) hebben speciaal voor de film een robot gepimpt. Vierdejaars studenten van dezelfde opleiding zijn momenteel bezig deze robot om te bouwen tot een sociale robot tegen eenzaamheid. In samenwerking met het Fieldlab Practice (Alfa College) en OTIB wordt op het Suikerterrein in Groningen de cabin uit aflevering 2, Het Spijkerpaleis, omgebouwd tot een duurzaam en levensloop bestendig tiny house. Van deze drie projecten worden aanvullende lesfilms gemaakt die Eindbaas zullen ondersteunen in het onderwijs.

Eindbaas heeft een non-commercieel karakter en wordt via internet (Vimeo) kosteloos aangeboden aan het onderwijs en het publiek in Groningen. De film zal daarnaast worden ingestuurd naar internationale filmfestivals.

Eindbaas is opgenomen in o.a. Loppersum, Westeremden en Kantens. De Groningse muzikanten Dame Flux en Rayvano leverden bijdragen aan de soundtrack. Regie en productie was in handen van Fedde Hoekstra en samen met Marlais Olijrhook schreef hij het scenario.

Voor Eindbaas gaat producent feddehoekstra.org een partnerschap aan met o.a. Gemeente Delfzijl, Gemeente Eemsmond, Gemeente Appingedam, gemeente Oldambt, Noorderpoort, Alfa College, De Hoven, Woonstichting Groninger Huis, OTIB, RBPI Noord Nederland, Building, Coalitie Gezond Wonen (Groninger Dorpen één van de coalitiepartners), Economic Board Groningen, ZorgThuis, Fieldlab Practice, Bouwend Nederland regio Noord.

Contactpersoon: Fedde Hoekstra – 06 15 68 05 29 – feddehoekstra@gmail.com

Bekijk hier de film!

Ga hier naar de website van DEAL de Serie.