• Samen met JOGG-Teamfit naar een gezonder voedingsaanbod

  Publicatiedatum

  Met JOGG-Teamfit kan jouw buurthuis, kinderboerderij of speeltuin op een leuke en simpele manier toewerken naar een gezonder voedingsaanbod! Samen met de kosteloze begeleiding van een JOGG-Teamfit coach gaan jullie stap voor stap aan de slag. Gezond eten en drinken aanbieden is namelijk heel makkelijk. Zo zal de coach jullie helpen met het aanbieden van gezondere opties, denk aan fruit, water en een volkoren tosti naast het al bestaande aanbod. Hiervoor worden de richtlijnen Eetomgeving van het Voedingscentrum gebruikt.

  Of het nou gaat om een groot buurthuis of een kleine speeltuin met alleen een snackautomaat. De JOGG-Teamfit coaches geven advies op maat, ongeacht hoe uitgebreid jullie voedingsaanbod is. Dat gaat in samenwerking met een JOGG-Teamfit Coach die de dorp- en buurtlocaties stap voor stap kosteloos begeleidt in het proces. Met praktische tools is daarmee elke stap gemakkelijk behapbaar, simpel én leuk.

  Wil je als dorps- of buurthuis ook een gezonde keuze aanbieden? JOGG-Teamfit kan je daarbij helpen. JOGG-Teamfit Coach Yvonne de Haan van Huis voor de Sport Groningen, legt uit hoe ze te werk gaat

  Hoe ziet het traject om een gezonde locatie te realiseren er in de praktijk uit?

  Je kunt contact met mij opnemen voor een oriënterend gesprek. Het hele traject en alle diensten van JOGG-Teamfit zijn geheel vrijblijvend en kosteloos. Aan de hand van het kaartspel en de checklist op het thema voeding brengen we samen de huidige situatie in kaart en welke ambities de locatie heeft om aan te werken. We bepalen aan de hand van het kaartspel de challenge(s) en de ambities om te behalen. Tijdens het gesprek krijg je handige tips en trics om de locatie met kleine makkelijke stapjes al gezonder te maken. Naderhand maak ik een adviesrapport op basis van de besproken ambities. Samen waarborgen we de voortgang en zal ik de locatie helpen de besproken challenge(s) en ambities te behalen.

  Onderstaand is het traject nogmaals beschreven in de 4 stappen die worden doorlopen.

  Deze vier stappen worden doorlopen

  1. Trap af

  Tijdens de aftrap komt de JOGG- Teamfit Coach langs om het team beter te leren kennen. Wat betekent een gezondere omgeving voor jullie en welke verwachtingen zijn er?

  1. Bekijk de huidige opstelling

  Samen met de JOGG- Teamfit Coach brengen jullie de huidige situatie in kaart en kiezen jullie een thema om mee aan de slag te gaan. Hoe gezond is het voedingsaanbod op dit moment? Ook niet onbelangrijk: waar liggen de kansen?

  1. Kies challenges

  Nu jullie weten hoe het ervoor staat, is het tijd om de challenges te bepalen. Gaan jullie gezonder drinken aanbieden met de Dorstlesser Challenge? Of gaan jullie als eerste kijken naar de presentatie- en verkooptechnieken met de Etalage Challenge? Bepaal zelf welke en hoeveel challenges jullie aangaan.

  1. Verzamel badges

  Ga aan de slag met de gekozen challenges en vink de stappen af die zijn gezet. Alle stappen in een challenge voltooid? Dan krijgen jullie een badge! Verzamel de badges en vier deze topprestatie met de hele locatie!

  Gezondere locatie, het concept

  Na het doorlopen van de checklist, stellen we ambities op die aansluiten bij de uitkomst van de checklist en de intrinsieke motivatie van de club. Door het zetten van kleine stapjes kan uiteindelijk naar grote doelen worden toegewerkt zoals onderstaand:

  • Kan in elke productgroep een gezonder alternatief worden gekozen?
  • Wat staat er op de opvallende plaatsen in de kantine?
  • Wordt water drinken gestimuleerd?
  • Is gezondheid cultuur geworden van de locatie?

  Aan de slag?

  Wil je meer weten over hoe JOGG-Teamfit kan helpen? Kijk dan op https://jogg-teamfit.nl/buurt. Yvonne de Haan (JOGG-Teamfit coach van Huis voor de Sport Groningen) leert jou graag kennen! Neem contact op via  yvonne.dehaan@teamfit.nl of 06-15122649 om een eerste adviesgesprek in te plannen.