• Save The date – 17 maart Derde Leerkring Dorpsondersteuner

    De Dorpsondersteuner is een groeiend fenomeen in de dorpen van Groningen. Met het dorp (!) als opdrachtgever is deze professional een spin in het web en koppelt dorpsbewoners met een hulpvraag aan een vrijwilliger die hulp kan bieden. Of aan een organisatie die professionele hulp biedt. Dit kan ook andersom. Een inspirerend en werkend voorbeeld is Wedde dat ‘t Lukt en inmiddels volgen meer dorpen.

    Voor dorpen met een Dorpsondersteuner, dorpen die graag een Dorpsondersteuner willen én voor dorpen die nieuwsgierig zijn naar de Dorpsondersteuner, organiseert Groninger Dorpen voor de derde keer een leerkring, op dinsdagavond 17 maart a.s. Zet deze datum alvast in je agenda!
    Meer informatie volgt snel en vind je op de websites van Groninger Dorpen en Zorgzame Dorpen Groningen en via onze digitale nieuwsbrief.

    Op de agenda van deze 3e leerkring:

    1. Onderzoek Dorpsondersteuner
      Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Groninger Dorpen (via de Regiegroep Perzonalized and Customized Health), door de Aletta Jacobs School Public Health, dr. R.M. (Richard) Jong A Pin, in de drie dorpen Wedde ( Veelerveen en Vriescheloo), Onderdendam en Ulrum
      Eind februari worden de resultaten van het onderzoek overhandigd aan gedeputeerde van de provincie Tjeerd van Dekken.
    2. Positieve Gezondheid
      Machteld Huber introduceerde het concept positieve gezondheid in Nederland in 2012. In dit concept wordt gezondheid niet meer gezien als de af- of aanwezigheid van ziekte, maar als het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk eigen regie te voeren. In deze visie is gezondheid niet meer het domein van de zorgprofessionals, maar van ons allemaal.
      Zorgbelang Groningen faciliteert het netwerk Positieve Gezondheid in Groningen en laat je hiermee kennismaken.