• Sfeerverslag expositie Groninger Scheurkalender in het dorpshuis van Baflo

  Publicatiedatum

  Naar aanleiding van een oproep in onze digitale nieuwsbrief stelde het bestuur van Dorpshuis Agricola in Baflo ruimte ter beschikking voor een foto-expositie van de Groninger Scheurkalender. De foto’s hebben als thema: wat beweegt jou in Groningen? De expositie reist in 2022 onder meer langs diverse buurt- en dorpshuizen en is gratis toegankelijk. Zie hieronder het schema voor de komende tijd. Buurt- en dorpshuizen kunnen zich nog altijd melden als locatie via info@groningerscheurkalender.nl.

  7 juni – 20 juni     Dorpshuis Op De Welle, De Wilp

  20 juni – 24 juni  Boerderij Salome, 1.000 meter ten westen van Café ‘t Zielhoes in Noordpolderzijl

  25 juni – 9 juli      Dorpshuis Ons Noabershoes, Veelerveen

  In Baflo heeft men veel plezier beleefd aan de expositie zoals te lezen is in het sfeerverslag dat het bestuur maakte.

  De feestweken van de Groninger Scheurkalender zitten er weer op. We kijken er met plezier op terug. Wat was er veel te kijken en te doen.

  Hent Hamming van de Groninger Scheurkalender gaf de aftrap met een lezing en vervolgens rolden we van de ene activiteit in de andere. We moeten eerlijk bekennen dat we blij waren met dit evenement, een geweldige start na de coronaperiode. Zeker voor het dorpshuis. Ons doel was allerlei activiteiten gratis aan te bieden aan de bewoners en andere belangstellenden en de mensen in beweging te krijgen.

  Naast de foto-expositie waar veel mensen op af kwamen, hadden we activiteiten als yoga, een fotoworkshop, stoepkrijtwedstrijd, pubquiz, schrijfwedstrijd, darten etc. Een hoogtepunt was ook de straattekenaar Stephen Beale uit Houwerzijl, die een afgrond op het terras liet verschijnen. Het is te raden wat favoriet was: het maken van een foto balancerend op een plankje boven de afgrond.

  We zijn benieuwd hoeveel van die foto’s we in 2023 terugzien in de volgende editie van de Groninger Scheurkalender. De expositie zouden we graag in een volgend jaar weer willen doen.

  Bestuur Dorpshuis Agricola Baflo

  Foto: Dorpshuis Agricola