Contact

Hendrik Westerstraat 24
9791 CT Ten Boer

t: 050 306 29 00

info@groningerdorpen.nl

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag 9.00-17.00u

Routebeschrijving naar Groninger Dorpen


Vertrekpunt  

  Wat kunnen wij voor jou doen?

  Vrijwilligers Centraal

  Donderdag, 18 mei 2023

  Vrijwilligers Centraal

  In dorpen, buurten en bij sport- en culturele verenigingen draaien activiteiten veel op vrijwilligers. Maar hoe hou je het aantal actieve vrijwilligers op peil?

  Vrijwilligersorganisaties ervaren allemaal dat het steeds lastiger is actieve vrijwilligers te vinden om de boel draaiende te houden. De leefbaarheid van de dorpen en buurten staat hierdoor onder druk. Vier Groninger organisaties hebben de handen daarom ineen geslagen om al deze verenigingen te versterken en ondersteunen.

  In de dorpen en buurten en bij de vele sport- en culturele verenigingen die Groningen rijk is, draaien activiteiten voor een groot deel op vrijwilligers. De trainer, barmedewerker, penningmeester, geluidstechnicus, noem maar op; allen zetten ze zich met hart en ziel in om Groningen een fijne en bruisende provincie te houden om in te wonen. Maar hoe hou je het aantal actieve vrijwilligers op peil? Melden nieuwe vrijwilligers zich nog wel aan? Waar vind je nieuwe vrijwilligers en hoe bindt je vrijwilligers aan jouw organisatie of activiteiten?

  Provincie Groningen, Groninger Dorpen, Huis voor de Sport Groningen, CMO STAMM en KultuurLoket geven de komende maanden in het project Vrijwilligers Centraal ondersteuning aan verenigingen. We geven ondersteuning op maat, onderzoeken innovatieve maatregelen, zetten vrijwilligers in het zonnetje en organiseren kennis- en leersessies op allerlei onderwerpen voor de huidige besturen en andere vrijwilligers.

  Heeft jouw vereniging vraagstukken of ideeën die je graag wilt aandragen? Laat het ons weten en stuur een mail naar: w.hoegen-kuiper@groningerdorpen.nl