• Vrijwilligers op ludieke manier in het zonnetje gezet op dag van de vrijwilliger

  Publicatiedatum

  Doe mee en bedank een vrijwilliger met een speciaal ontworpen (gratis) bedankkaartje

  Woensdag 7 december was het de Nationale Vrijwilligersdag. Ruim 44% van de Groningers doet vrijwilligerswerk, deze inzet is onmisbaar en goud waard. Daarom is vanuit het provinciale initiatief Vrijwilligers Centraal deze dag aangegrepen om vrijwilligers in het zonnetje te zetten. 7 december zijn, met een ludieke actie, meerdere vrijwilligers verrast. Waardering voor de Groningse vrijwilligers blijft natuurlijk niet beperkt tot deze ene Nationale Vrijwilligersdag. Het is daarom nu ook mogelijk om een gratis ansichtkaart (digitale of per post) naar je favoriete vrijwilliger te versturen. Help jij ook mee om zoveel mogelijk vrijwilligers te verrassen?

  Een feestelijke dag voor de vrijwilliger

  Woensdagmiddag en -avond zijn drie vrijwilligers verrast met een verrassingsode van een bekende Groninger. Zo heeft Henk de Haan (voormalig voetballer en CEO Henk evenementen) een verrassingsode gebracht aan Etty Meijer. Etty is een actief vrijwilliger uit Oudeschip. Zij zet zich in als penningmeester voor dorpsbelangen, houdt ook de gastvrijheid in het dorp goed in de gaten en staat voor iedereen klaar. “Ik ben helemaal beduusd, ik doe dit gewoon met alle liefde” was haar reactie. En juist daarom wordt zij zo enorm gewaardeerd.

  Ook jeugdtrainers Tim en Olaf de Vries van Celeritas Donar zijn verrast met een ode. Basketbalprofessionals Sander Hollanders, Willem Brandwijk verrasten de jeugdtrainers tijdens hun training met lovende woorden en genoten ook even mee van een training met de basketbalpupillen. “We vinden dit gewoon iedere week erg leuk om te doen. Deze club voelt een beetje als familie.”

  De laatste vrijwilliger aan wie een ode werd gebracht is Fenko Zijlstra uit Zeerijp. Fenko is actief bij popkoor Ripa, de Riepster Cantorij, de kerk van Zeerijp. Niemand in Zeerijp doet ooi tevergeefs een beroep op Fenko en hij help iedereen ook nog eens fluitend. Spoken word artiest Cissy Joan sprak de ode uit aan Fenko: “Is de koffie gezet? Logistiek geregeld, techniek op orde? Staan de stoelen klaar, deuren open en kachels aan? Fenko is een man met een hart van goud die de samenleving vele diensten bewijst. Heel Zeerijp weet dat deze bezige bij in het zonnetje (ver)dient te staan.”

  Naast de persoonlijke ode werden de vrijwilligers feestelijke verrast met een Knol’s koek en een speciaal ontworpen Groningse kaart. Natuurlijk verdient iedere vrijwilliger het om in het zonnetje gezet te worden, hiervoor hebben we jou nodig!

  Verras een vrijwilliger met een kaartje

  Iedere vrijwilliger verdient het om af en toe een waarderingsode te ontvangen. Ken jij iemand in je omgeving die mooie dingen doet als vrijwilliger? Verras diegene dan met een typisch Groningse ansichtkaart. Dit is helemaal gratis en kan zowel per post als mail worden gestuurd. Je kunt een kaartje bestellen of digitaal versturen via: KultuurLoket.nl/bedankt.

  Groningse maatschappelijke organisaties kunnen maximaal 50 kaartjes gratis aanvragen bij het initiatief Vrijwilligers Centraal. Groningers kunnen maximaal 10 gratis kaartjes aanvragen. De  kaarten zijn ontworpen in de huisstijl van het merk Groningen en ontworpen in samenwerking met Marketing Groningen.

  Project Vrijwilligers Centraal

  Project Vrijwilligers Centraal vindt het belangrijk om mensen die zich inzetten als vrijwilliger in het zonnetje te zetten. Daarom zijn initiatiefnemers Provincie Groningen, Groninger Dorpen, Huis voor de Sport Groningen, CMO STAMM en KultuurLoket deze acties gestart.

  Zij geven de komende maanden onder de noemer Vrijwilligers Centraal ondersteuning op maat, experimenteren met verschillende organisaties naar innovatieve maatregelen, zetten vrijwilligers in het zonnetje en organiseren kennis- en leersessies op allerlei onderwerpen voor de huidige besturen en andere vrijwilligers.