Lidmaatschap

Veel dorpsorganisaties en buurt- en dorpshuizen zijn al lid van onze vereniging.
Samen vormen we een stevig en waardevol netwerk.

De voordelen van een lidmaatschap op een rij!

 • Netwerk
  Groninger Dorpen is de koepel van alle dorpsorganisaties en buurt- en dorpshuizen. Als lid van Groninger Dorpen word je opgenomen in een groot en uniek netwerk van dorpen uit de hele provincie Groningen. Samen staan we sterker en jij hoort erbij.
 • Ervaring
  Je word gesteund door een professionele organisatie die zich al ruim vijfentwintig jaar inzet voor de belangen van de leefbaarheid het Groninger platteland.
 • Advies en hulp
  Je kunt acht uur per jaar, kosteloos gebruik maken van de inzet en kennis van één van onze adviseurs. Bellen, mailen, een bezoek aan eigen dorp. Alles kan. Als je advies nodig hebt dan zijn wij er voor jou.
 • Kennisuitwisseling
  Groninger Dorpen organiseert voor haar leden regelmatig excursies, thema-avonden, cursussen en overleggen voor buurt- en dorpshuizen.
 • Nieuws en verhalen
  Nieuws voor én over dorpen en actuele activiteiten lees je in ons tweewekelijks Digitoal Nijsblad, maar vind je ook op onze website. We schrijven interessante en inspirerende dorpsverhalen en delen ze met onze leden. Misschien gaat het volgende verhaal wel over jouw dorp.
 • Projecten
  Door met elkaar te werken aan thema’s die dorpen belangrijk vinden, kunnen we gezamenlijk projecten opzetten. Op gemeentelijk niveau of provinciaal niveau. Mooie voorbeelden hiervan zijn het netwerk Zorgzame Dorpen Groningen en de Actieve Dorpen Aanpak (ADA). Hierbij kunnen we eventueel kennispartners laten aansluiten.
 • Landelijk
  Ook op landelijk niveau kunnen wij iets voor dorpen betekenen. Denk hierbij aan slimme kennisuitwisseling, maar ook aan belangenbehartiging met betrekking tot wet- en regelgeving. Hierbij werken we met andere provincies samen via onze zusterorganisaties. Samen vallen we onder de koepel Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen (LVKK).
 • Belangenbehartiging
  Waar mogelijk komen we op allerlei manieren op voor de belangen van de verschillende dorpen en van buurt- en dorpshuizen. Samen werkt beter.
 • Collectieve verzekeringen
  We bieden collectieve verzekeringen aan onze leden. Lees hier meer.

Lid worden?

Ben je nog geen lid en overweeg je een lidmaatschap? Je kunt altijd contact met ons opnemen voor een persoonlijk gesprek of ons vragen een presentatie te komen geven.

Als lid betaal je contributie. De hoogte van de jaarlijkse contributie is afhankelijk van het aantal inwoners van de dorpen. De ALV heeft eveneens besloten om met ingang van het contributiejaar 2026 jaarlijks aan de orde te stellen of de contributie geïndexeerd moet worden om daarmee sprongsgewijze aanpassingen te voorkomen.

Hieronder kun jij je dorpsorganisatie of buurt- of dorpshuis aanmelden. In het formulier vind je ook de verschillende tarieven.

Voel je thuis bij Groninger Dorpen!

Tarieven lidmaatschap buurt- en dorpshuizen 🏡20242025
Dorpshuis in dorp/wijk tot 1.500 inwoners€ 75€ 100
Dorpshuis in dorp/wijk van 1.500 tot 3.000 inwoners€ 85€ 125
Dorpshuis in dorp/wijk met meer dan 3.000 inwoners€ 110€ 150
Tarieven lidmaatschap dorpsbelangen 🚶20242025
Dorpsbelangen (dorp tot 150 inwoners)€ 35€ 50
Dorpsbelangen (dorp van 150 tot 300 inwoners)€ 50€ 75
Dorpsbelangen (dorp van 300 tot 600 inwoners)€ 70€ 100
Dorpsbelangen (dorp van 600 tot 900 inwoners)€ 85€ 125
Dorpsbelangen (dorp van 900 tot 1200 inwoners)€ 105€ 150
Dorpsbelangen (dorp van meer dan 1200 inwoners)€ 130€ 175