Groninger Dorpendag

Verbinden, inspireren, uitwisselen: samen voor het Groninger platteland!

Geïnspireerd door het eerste landelijke PlattelandsParlement in 2005 heeft Groninger Dorpen het initiatief genomen voor provinciale bijeenkomsten eens in de vier jaar. Daarbij staan de kracht van het Groninger platteland en het verbinden van mensen en initiatieven centraal. Alle Groninger plattelandsbewoners, lokale en provinciale politici en overige geïnteresseerden zijn welkom voor het uitwisselen van initiatieven, het opdoen van nieuwe kennis, het versterken van netwerken, en het elkaar ontmoeten, inspireren en steunen. Ook het Landelijke PlattelandsParlement vindt nog steeds elke vier jaar plaats.

 

Meer informatie over afgelopen Groninger Dorpendagen:

  • 28 oktober 2021 stond de Groninger Dorpendag Compact in het teken van ADA (Actieve Dorpen Aanpak). Lees hier meer over ADA.
  • op veler verzoek: ook een Dorpendag halverwege de vier jaar tussen de Provinciale Statenverkiezingen. Op 3 maart 2017 heeft de Groninger Dorpenmiddag plaatsgevonden in Zuidbroek. Lees hier het verslag van deze top-middag.
  • over Groninger Dorpendag 2015 is een tijdschrift gemaakt. Lees voor een mooi sfeerbeeld meer in onze Magazine met terugblik Groninger Dorpendag 2015 in campus Winschoten
  • Bekijk hieronder het filmpje van editie 2011.